Biznis

Nakon sastanka

Petrov: Socijalni dijalog se nastavlja

 Petrov: Socijalni dijalog se nastavlja

U Banskim dvorima održan je sastanak pregovarača Vlade i sindikata državnih službenika te dijela javnih službi. Razgovaralo se o provedbi sporazuma o 6-postotnom povećanju osnovice plaće, a nakon sastanka obje strane potvrdile su nastavak socijalnog dijaloga.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov istaknuo je da treba uzeti u obzir gospodarsku situaciju i stanje kad su potpisivani sporazumi i današnju situaciju. Ni u jednom trenutku nećemo lagati i varati sindikate, obećavati med i mlijeko, poručio je.

‘‘Ono što smo utvrdili jest da se socijalni dijalog nastavlja na mislim zadovoljstvo i jedne i druge strane. Vjerujem da ćemo u vrlo izgledno vrijeme doći s konstruktivnim prijedlozima s naše strane. Naravno da tu očekujemo i pomoć sindikata da taj dio doradimo do kraja‘‘, rekao je Petrov.

Petrov je rekao kako očekuje da se i preostali sindikati vrate pregovorima. Predsjednik Sindikata državnih službenika Boris Pleša očekuje da do idućeg sastanka sindikati dobiju protokol o pregovaračkom procesu.

‘‘Očekujemo od vladine strane da za sljedeću sjednicu predloži prijedlog protokola. I iako smo danas razgovarali o dosta tema, od kolektivnog ugovora preko zakona o plaćama, želimo vrlo jasno definirati način na koji će se ovaj sporazum izrealizirati‘‘, rekao je Pleša.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.