Biznis

ACG

Velika indijska investicija u Hrvatskoj vrijedna 35 milijuna eura

 Velika indijska investicija u Hrvatskoj vrijedna 35 milijuna eura

ACG će u Zagrebu graditi veliki centar za proizvodnju od 20 000 kvadratnih metara

Premijer Tihomir Orešković ugostio je u Banskim dvorima predsjednika Uprave kompanije ACG Worldwide Ajita Singha koji je najavio veliku investiciju ove firme u našu zemlju vrijednu 35 milijuna eura.

ACG je jedna od najvećih firmi na svijetu u području farmaceutske industrije, rekao je Orešković naglasivši da je ovo sjajna priča.

Rekao je da je ACG koja je 2007. u Hrvatskoj započela proizvodnju tada proizvodila 2 milijarde kapsula za farmaceutsku industriju, a do danas je povećala proizvodnju kapsula na 7 milijardi s težnjom na 10 milijardi kapsula.

"Na svakom proizvodu koji se izvozi, na svakoj kapsuli piše da je proizvedena u Hrvatskoj. To je sjajna promocija za Hrvatsku jer će se cijela industrija na kraju povezati s našom zemljom što je pozitivno i kad je riječ o turizmu", rekao je premijer.

Zahvalio je predsjedniku Uprave Singhu na svemu što je do sada učinjeno.

"Kad gledamo i broj zaposlenih: 2007. bilo je 132 zaposlena, a plan je do kraja ove godine doći na 330. Opet i tu vidimo jedan pozitivan trend. Također tu je i nova tehnologija koju će ACG investirati u Hrvatsku. Opet tu možemo vidjeti da možemo konkurirati, da jedna Hrvatska je tu u centru cijele Europe, najnovija tehnologija, povećat ćemo izvoz i kapacitete", rekao je premijer.

ACG će u Zagrebu graditi veliki centar za proizvodnju od 20 000 kvadratnih metara, a arhitekt je Hrvat kojeg će, prema riječima predsjednika Uprave Ajita Singha iskoristiti i za druge projekte koje ovdje planiraju raditi. Singh je rekao kako je ovo prva indijska investicija u Hrvatsku, a nije se mogao požaliti ni na uvjete poslovanja.

"Mi smo imali plan kada smo došli ovamo i od tog plana nismo odustali. Govorili su neki kako je teško bilo izvoziti prije nego je Hrvatska postala članicom Europske unije, međutim mi nismo imali velike probleme i smatram da je puno stvari u medijima i preuveličano", rekao je Singh dodavši kako im je želja privući još ulagača.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.