Biznis

U Gradskoj loži predstavljena knjiga "Marketing vina"

U Gradskoj loži predstavljena knjiga

Nakon  što je predstavljena u Međugorju  knjiga Marketing vina autora prof. dr. sc. Marka Ivankovića sa Agronomskog fakulteta u Mostaru i prof. dr. sc. Ante Kolege Bage, izvanrednog profesora  Agronomskog fakulteta u Zagrebu, stigla je i  u Zadar.

Predstavljanje je održano u petak, 23. rujna u prepunoj dvorani zadarske Gradske lože

Uz autore o knjizi su govorili poznati zadarski agronom mr. sc. Marijan Tomac, te pisac i publicista Veljko Barbijeri, autor popularnog serijala "Jelovnici izgubljenog vremena".  Predstavljanje je vodio Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora Zadarskog lista.

Knjiga Marketing vina pisana je ponajprije  kao vinarsko vinogradarski priručnik koji može poslužiti kao pomoćni udžbenik  studentima, vinarima kao putokaz kako tržiti vino,  a vinoljupcima koje vino, uz koje jelo i kada piti.

Opisani su primjeri dobre prakse u hrvatskim i  hercegovačko-bosanskim vinogorjima. Nakon prikaza  o proizvodnji vina autori pojašnjavaju marketinšku strategiju i okolnosti pripreme marketinškog plana vinarske tvrtke.

Kroz glavne marketinške funkcije, knjiga nas  preko planiranja proizvoda uvodi na tržište u funkciju prodaje vina, kojoj na putu stoji dobro i široko obrazložena promidžba vina i vinska komunikacija.

U posebnom poglavlju knjiga se bavi načinima istraživanja marketinga vina.

Sljubljivanje hrane i vina nalazi se u prilogu i odgovara na pitanje kako odabrati odgovarajuće vino uz jelo. Pitanje je kako praktične tako i marketinške prirode.

Kako promicati prodaju i poboljšati prodaju vina autori također u prilogu knjige prikazuju preko opisanih primjera uspješnih hrvatskih i bosansko hercegovačkih vinara.

Knjiga "Marketing vina" tiskana je u nakladi od 1000 primjeraka. Nakladnik je Sveučilište u Mostaru, a sunakladnik Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH.

U sklopu predstavljanja u Zadru upriličeno je i kušavanje vina poznatijih vinara zadarsko-biogradskog i benkovačko-stankovačkog vinogorja, kao i sljubljivanje  vina sa paškim sirom Gligora i ribljim proizvodima PZ Ribarska sloga iz Kali.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.