Ostalo / Intervjui

razgovor s direktorom Antom Kovačevićem

Hotel Pinija otvara Congress & Event centar, već potvrđene rezervacije za brojna događanja

Hotel Pinija otvara Congress & Event centar, već potvrđene rezervacije za brojna događanja

Mjesec rujan i listopad itekako su lijepi i poželjni za odmor. Posebno u Zadarskoj županiji! Kakve aktivnosti nude hotel Pinija i njegovo okruženje? Jesu li u planu i preuređenja smještajnih kapaciteta? Ima li već rezervacija ili upita za buduća događanja?

Naš je sugovornik Ante Kovačević, direktor hotela Pinija.

- Mjeseci rujan i listopad doista su idealni za odmor, posebno u Zadarskoj županiji, bogatoj prirodnim i kulturnim znamenitostima. Hotel Pinija smješten je na prirodnom polutoku, uz samu obalu, pruža izvrsne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Gosti mogu uživati u vođenim izletima do obližnjih nacionalnih parkova, poput Krke, Kornata i Paklenice, ili se opustiti na brodskim turama do obližnjih otoka.

Hotel također nudi razne sportske aktivnosti na svojim terenima, uključujući tenis, golf, odbojku na pijesku, kao i biciklističke ture do obližnjeg Nina. Za one koji preferiraju opuštanje, tu su wellness i spa usluge, uključujući saune, bazene i tretmane koji su savršeni za relaksaciju nakon dnevnih aktivnosti.

Za ljubitelje kulture, obližnji povijesni gradovi Zadar i Nin nude bogatu kulturnu baštinu, što može obogatiti cjelokupno iskustvo boravka u hotelu.a73c30267c8f78a0ef8d441a7e343e42.jpg?v=2

Imate li u planu i preuređenje smještajnih kapaciteta?- Da, preuređenje smještajnih kapaciteta svakako je u našem planu. Trenutno smo fokusirani na završetak radova na novom Congress & Event centru Zadar i renovaciju unutarnjeg bazena uz izgradnju dodatnih sauna.  Prije otvorenja hotela ove sezone završena je renovacija predvorja hotela, recepcije, dječje igraonice i aperitiv bara.

Nakon što se ti započeti radovi završe, planiramo postupnu renovaciju soba kako bismo osigurali da naš smještajni kapacitet ispunjava najviše standarde kvalitete. Ove investicije dio su našeg dugoročnog plana modernizacije hotela, a ukupna vrijednost trenutnih ulaganja iznosi 5,5 milijuna eura.

Kada možemo očekivati otvorenje novog kongresnog centra? 

- Završetak radova je do sredine prosinca jer već imamo organiziran doček Nove godine za naše tradicionalne goste iz Austrije što je idealno prije početka prvih kongresa koji kreću s otvorenjem hotela u travnju.

b0f529b3dce9663c6c9e26b5812983eb.jpg?v=2Koje će sve sadržaje ponuditi gostima?

- Novi Congress & Event centar Zadar, koji će biti jedinstvenog kružnog oblika na dva kata, ponudit će gostima brojne atraktivne sadržaje. S dvije multifunkcionalne dvorane koje mogu primiti do 600 osoba, centar će biti idealan za poslovna događanja, a poseban dojam ostavit će staklene stijene visoke 3,5 metra, koje pružaju obilje dnevnog svjetla i prekrasan panoramski pogled na more i otoke.

Gostima će biti na raspolaganju i lounge bar u prizemlju s natkrivenom terasom, savršenom za opuštanje tijekom pauza ili večernje druženje uz glazbu i koktele.

Osim poslovnih događanja, centar će nuditi i mogućnost organizacije domaćih i inozemnih vjenčanja, čime će dodatno obogatiti svoju ponudu.

Zadar i Zadarska županija, kao destinacija za kongresni turizam, nudi izvrsnu prometnu povezanost i bogatu gastro ponudu, što ga čini idealnim odredištem za poslovne i društvene događaje.

Ima li već rezervacija ili upita za buduća događanja?

- Sa zadovoljstvom možemo potvrditi da već imamo potvrđene rezervacije za međunarodne kongrese i događanja u sljedećoj godini, što potvrđuje da je Zadar prepoznat kao atraktivna destinacija za poslovne goste.

S izvrsnom prometnom povezanosti i u suradnji s lokalnim partnerima i zajednicom, pozicionirao se kao ključna destinacija za kongresni turizam.

Brojne avio linije koje povezuju grad s europskim metropolama van ljetne sezone su ključne i dodatno doprinose interesu za organizaciju budućih događanja.

 


Reci što misliš!