okus tradicije

Paški baškotin kao poslastica na Sajmu Hrvatskog otočnog proizvoda u Zadru

Dino Stanin/PIXSELL

Dio bogate riznice Benediktinskog samostana sv. Margarite iz Paga predstavlja se na 3. sajmu Hrvatskog otočnog proizvoda u Zadru.

Posjetitelji sajma u Zadru imat će priliku kušati
jedinstvene paške baškotine koje prave časne sestre Benediktinke,
a moći će razgledati i dio čipke koja se stvara i čuva u tom
samostanu. 

U samostanu u Pagu živi i djeluje 9 sestara i sve su aktivno
uključene u izradu čipke, proizvodnju baškotina, pandešpanja,
kolacića i drugih proizvoda samostana. Umijeće izrade baškotina
časne prenose iz generaciju u generaciju i time čuvaju izvorni
način izrade. 

Paški baškotini nezaobilazni su dio tradicije u Pagu, prikladan i
lijep poklon i nadasve ukusan zalogaj. Pažani izrazito vole i
cijene paški baškotin izrađen u Samostanu Sv. Margarite u Pagu.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest