Zabava

Još jednu lijepu riječ

Autentična glazbena priča Donata Mandića koja dira u dušu zaplovila radijskim eterom!

Autentična glazbena priča Donata Mandića koja dira u dušu zaplovila radijskim eterom!
Hrvoje Banić

Donat Mandić, ime o kojem će se itekako pričati, donosi svježu dozu emotivnosti na glazbenu scenu. Singlom prvijencem 'Još jednu lijepu riječ', a u suradnji sa Hit Recordsom, pokazuje sposobnost stvaranja glazbe koja ne samo da zadovoljava uho, već i dira duboko samu emociju slušatelja.

Pjesma mladog i talentiranog Donata istražuje temu ljubavi, ističući se ne samo zaraznim ritmom, već i snažnim tekstom koji je napisao on sam, baš kao i glazbu. U aranžmanu i produkciji pomogao mu je Mihael Blum, a sama Donatova izvedba kao i uvjerljiv vokal, donosi posebnu toplinu stvarajući nezaboravan doživljaj. 

'Moja autorska balada 'Još jednu lijepu riječ' otvoreni je prozor u moju dušu. Sve što čujete u ovoj pjesmi, napisano je i otpjevano iz srca. Kroz riječi i melodiju, sažete su i izražene moje najdublje emocije i iskustva. I zato ovo za mene nije samo glazba, već odraz moga srca, opjevan kroz note i stihove', ispričao je Donat. 

Iako je muziciranje neizostavan dio života ovog mladog i perspektivnog glazbenika, prava avantura u tom smislu krenula je kada je započeo vlastito glazbeno stvaralaštvo, ulazeći u svijet pisanja vlastitih pjesama.

Tijekom osnovne i srednje škole, aktivno je sudjelovao u klapskom pjevanju, te dodatno bogatio svoje glazbene vještine, a sudjelovanjem po raznim festivalima diljem rodnog Zadra, pružena mu je prilika dijeliti svoju glazbu s publikom, a osvajao je i nagrade.

Spoj ljubavi prema izvođenju, stvaranju i neprestanom istraživanju glazbenih horizonata, otkrio je i radost eksperimentiranja u različitim glazbenim stilovima, posebno istražujući svijet trap glazbe s balkanskim štihom. 

Ono što svakako treba istaknuti i spomenuti; Donat je imao prilike do nedavno biti dio jednog tv glazbenog showa u kojem je daleko dogurao, i predstavio se publici, ali i tamošnjem žiriju u najboljem izdanju, što je svakako prepoznato kroz pozitivne komentare, ali i kritike.

Za novi singl također je snimljen video spot koji odiše jednostavnošću, ostavljajući gledatelja zarobljenog u melodiji 'Još jednu lijepu riječ' i emotivnoj izvedbi Donata Mandića. Ekipa Hit produkcije pobrinula se za sjajne kadrove na čelu s iskusnim Hrvojem Banićem za koga je Donat imao samo riječi hvale, '

Prilikom snimanja spota nije bilo nekog cirkusa s glamurom. Samo smo željeli stvoriti nešto iskreno, bez previše frke. Klavir, bez ženskih likova, sve jednostavno, iz srca. To je bila fora, ništa prenapadno, samo iskrena vibra. Veliko hvala snimatelju i redatelju Hrvoju Baniću za jednostavnost i eleganciju koja je baš trebala za ovakvu pjesmu, i više sam nego zadovoljan učinjenim',  istaknuo je Donat.

Po svemu sudeći 'Još jednu lijepu riječ' ima sve za osvojiti srca publike. Nova pjesma Donata Mandića svakako spada u glazbenu paletu pozitivnih vibracija u kojoj je pokazao svoju autentičnost i dozu umjetničke zrelosti, a kako sve skupa izgleda možete pogledati na YT kanalu https://youtu.be/rLRgdVHclXo?si=UYiTmurqpbKcxv4D

'Još jednu lijepu riječ' Donata Mandića također slušajte na svim glazbenim servisima poput Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal.. kao i mnogim drugima.

Autor glazbe :Donat Mandić
Autor teksta: Donat Mandić
Autor aranžmana: Mihael Blum
Glazbeni producent: Mihael Blum
Tonski snimatelj: Mihael Blum


Reci što misliš!