Zabava

#mozaik

Tupac dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Tupac dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Legendarni reper Tupac Shakur dobio je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih u srijedu, gotovo tri desetljeća nakon što je ubijen u pucnjavi iz zasjede.

Svečanošću je odana počast umjetniku koji je poginuo u dobi od 25 godina nakon kratke, ali spektakularne karijere, u kojoj se od pomoćnog plesača uspeo do jedne od najutjecajnijih figura u hip-hopu.

"Stajati ovdje (i) predstavljati obitelj Shakur ispunjava moje srce čašću", rekla je Shakurova sestra Sekyiwa "Set" Shakur na otkrivanju zvijezde u Los Angelesu.

"Tupac je duboko u sebi znao da je oduvijek namijenjen za nešto veliko. I kao njegova mlađa sestra, imala sam tu privilegiju da gledam kako se ta veličina stvara", dodala je.

Poznat po svojim emocionalno intenzivnim stihovima i prirodnim darom za pozornicu, Shakur je prodao više od 75 milijuna ploča s hitovima poput "California Love" i "Change".

Shakur je također postao ključna ličnost u rivalstvu između hip-hopa istočne i zapadne američke obale, koje su također poticali promotori.

Iako je rođen u New Yorku, Shakur se kao tinejdžer preselio s obitelju u Kaliforniju. Postao je jedna od najprepoznatljivijih osoba na zapadnoj obali prije nego što je ustrijeljen u rujnu 1996. u Las Vegasu.

Okolnosti njegove smrti i dalje su nejasne.

 


Reci što misliš!