Zabava

3. lipnja na stadionu Šalata

Elemental slavi 25 godina karijere

Elemental slavi 25 godina karijere

Kultni zagrebački hip hop bend Elemental obilježit će na gradskom stadionu Šalata 25 godina karijere u subotu, 3. lipnja 2023., a kao predgrupa nastupa makedonska pjevačica Dina Jashari sa svojom grupom Drugari, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Kao jedan od najuspješnijih bendova ovog podneblja, nakon 25 godina postojanja, osam albuma, 40 spotova i 60 milijuna pregleda na YouTubeu, uz 120.000 pratitelja na društvenim mrežama i gotovo 1000 live nastupa, svoju dugovječnu karijeru Elemental će proslaviti najvećim samostalnim koncertom na Šalati.

Otkad su 1998. započeli kao uigrana trojka, Elemental je prerastao u sedmeročlani bend s eklektičnim live nastupima. Posljednji studijski album „Ilica“ objavljen je isključivo digitalno, nedavno je objavio dvije nove pjesme, a singlovima „Hajde ljubav dođi“ i „Usta na usta“ najavljuje rad na novom studijskom materijalu.

Na slavljeničkom koncertu osim novih pjesama i onih najtraženijih od publike, Elemental će odsvirati i svoj izbor pjesama koje su obilježile prvih 25 godina benda. Na stadionu Šalata još jednom će dokazati kako pjesme poput „Goli i bosi“, „Prokleta ljubav“, „Bolji si“, „Malena“, „Zašto te imam“, „Iz dana u dan“ ili „Tako lijepa“ nisu olako nagrađene glazbenim statuama.

Kao predgrupa nastupit će mlada i talentirana Makedonka Dina Jashari sa svojom grupom Drugari. Jashari u osnovu svojih pjesama stavlja srce i vještinu, bilo da stvara pop, rock, soul ili jazz. 

Divnim harmonijama, emotivnim tekstovima i pametnim aranžmanima privukla je pozornost mnogih na festivalima i glazbenim konferencijama širom Balkana, a s pjesmom „Doma“ ove je godine pobijedila u izboru regionalnog žirija „Zadužbine Milana Mladenovića“.