Zabava

Rekord

Najgledaniji domaći dječji naslov pogledalo više od više od sedamdeset tisuća gledatelja u hrvatskim kinima

Najgledaniji domaći dječji naslov pogledalo više od više od sedamdeset tisuća gledatelja u hrvatskim kinima
PR Blitz/Promo

Sa 70.277 gledatelja „Cvrčak i mravica“ u distribuciji Duplicato Media popeli su se u sam vrh gledanosti hrvatskog filma u domaćim kinima.

Riječ je o najgledanijem hrvatskom dječjem naslovu u proteklih deset godina, još od igranog „Šegrta Hlapića“ prikazanog u kinima 2013. godine.

 

Uz prikazivanje u Bosni i Hercegovini te Poljskoj, film je do sada u kinima pogledalo više od 91.000 gledatelja, što ga svrstava među deset najgledanijih hrvatskih naslova od osamostaljenja.

U svibnju također počinje distribucija u Taiwanu.


 
Svoj festivalski put „Cvrčak i mravica“ nastavlja u selekciji prestižnog talijanskog festivala animacije “Cartoons on the Bay“ početkom lipnja, te u Busanu u Južnoj Koreji na festivalu dječjeg filma „Biky“.

U sklopu Animafesta Zagreb održat će se predavanje o produkciji, te posebna projekcija ovog, prvog hrvatskog dugometražnog 3D CGI filma.
 


„Cvrčak i mravica“ i dalje se može pogledati u kinima kao i na organiziranim školskim projekcijama širom Hrvatske, pošto je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima.
 
Uz film su već objavljeni i songovi te video spotovi za pjesme “Pjevati možeš i ti” i „Nema zime“ u izvedbi Tare Thaller i Marka Petrića, a uskoro nas očekuje i spot za duet „Sretni dani“. Autor songova je Coco Mosquito.


 
U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, poznat i kao predstavnik Hrvatske na Euroviziji te Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić i Mladen Vasary kojemu je ovo bila jedna od zadnjih uloga na filmu.


 
Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže.

Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža.

 

Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon.

U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.


 
Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film.

Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH.

 

Distributer filma je Duplicato Media, dok je za distribucije glazbe zadužen Aquarius Records.


Reci što misliš!