Zabava

#intervju

Jurica Pađen: Aerodrom je dobio ime zahvaljujući mojoj bivšoj

Jurica Pađen: Aerodrom je dobio ime zahvaljujući mojoj bivšoj
bravo

U emisiji bravo! live gostovao je Jurica Pađen & Grupa Aerodrom, koji u raznim konstelacijama djeluju duže od četiri desetljeća.

Da su njihovi hitovi zaista bezvremenski potvrđuju i domaće top liste gdje su uvijek na samom vrhu, kao i činjenica da njihove pjesme prevode čak Finci i Poljaci. Iako je bio članom glazbenih sastava Grupa 220, Parni valjak, Aerodrom, Azra, Pađen band i 4 asa Jurica ne krije koji mu je srcu najviše prirastao.

Aerodrom mi je najdraži bend s kojim sam ikada svirao, jer svira moje pjesme, malo zvuči egoistično, ali ne bih radio te pjesme da me ne furaju, da se ne pronalazim u njima. Nikad ne sviram s bendom čiju muziku ne volim. Ionako para nema pa barem da ima zadovoljstva. Imamo tu kemiju neku zajedničku, odlično se slažemo.

Aktualnu postavu Aerodroma predvođenu Juricom kao glavnim vokalom i gitaristom čine basist i pjevač Tomislav Šojat, gitarist Ivan Havidić, bubnjar Damir Medić i klavijaturist Igor Matković, dok iza glazbene produkcije stoje Hrvoje Prskalo i Jurica. Voditeljici Nives Ivanišević Pađen je otkrio kako je osmislio ime benda.

Dugo sam razmišljao kako da nazovem bend, a pri tome sam svako malo bio na aerodromu, jer mi je cura bila stjuardesa i uvijek kada bi doletjela iz Amerike, Australije, Singapura, ja sam tamo čučao i čekao da je prevezem doma i mislim si - čovječe pa tu mi je ime pa sjedim tu svaki dan skoro – Aerodrom. Tako je bend dobio ime, opet ima veze sa ljubavi, najvažnijom stvari.

A group of people posing for a photo Description automatically generated

Sudeći po albumu Dnevni rituali, koji je odmah nakon objave okarakteriziran kao jedan od rock albuma godine, sa sigurnošću se može reći kako publika s nestrpljenjem iščekuje novi, na kojem će se naći i nedavno objavljeni singl Kad si već na nogama, a Jurica je otkrio i kako dečki upravo kraju privode još dva nova singla.

Iduće godine bi mogao biti novi album. Lijepo polako radimo, manufaktura, ručni rad, onako sa kemijom benda ne u labosu, kompjuteru...nego energija! Volim taj timski rad, svaki od nas je sposoban na svoj način, a kompatibilni smo si.

Kako izgledaju obrade svjetskih hitova ili odgovori na pitanja poput onoga u čijoj koži bi se Jurica najradije našao na jedan dan, provjerite na bravo! društvenim mrežama https://www.youtube.com/watch?v=NR6YT9w4HHs .

Idućeg gosta u bravo! live-u zahvaljujući Pađenu očekuje neobičan izazov - ‘papirić sudbine’.

 


Reci što misliš!