Zabava

11. lipnja

SUM 41 najavili razlaz, na posljednjoj turneiji stanica Opatija

SUM 41 najavili razlaz, na posljednjoj turneiji stanica Opatija
Facebook

Nakon 27 godina karijere, kanadski bend SUM 41 nedavno je najavio razlaz, a taj beskompromisni pop punk bend publika ima priliku posljednji put gledati u Hrvatskoj 11. lipnja na Ljetnoj pozornici Opatija, objavio je organizator koncerta Charm Music.

Prije konačnog razlaza SUM 41 najavili su posljednji album “Heaven :x: Hell” i posljednju svjetsku turneju. 

“Biti dijelom SUM 41 od 1996. donijelo nam je neke od najboljih trenutaka naših života. Zauvijek ćemo biti zahvalni starim i novim fanovima, koji su nas bezgranično podržavali. Hvala vam za zadnjih 27 godina”, izjavili su članovi benda. 

Karijera SUM 41 krenula je s albumom prvijencem “All Killer No Filler” iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri, a singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih visoko na glazbene ljestvice, te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink-182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji i pretvorili se u punokrvni rock band. 

Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, SUM 41 je ostao beskompromisan i iskren rock bend. 

SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album “Order in Decline”, najteži i najagresivniji album u njihovoj karijeri, istovremeno i najdinamičniji. 

Kao pregrupa na “pop punk fešti” domaćoj publici će se prvi put predstaviti hrvatsko-britanski duo The Lunar Year, koji čine britanski pjevač, gitarist i basist Connor Ball, te hrvatski bubnjar Saša Maček. 

Zajedno, oni pop punku daju svježu energiju i stav, kombinirajući pamtljive refrene i  hermetičke instrumentale.


Reci što misliš!