Zabava

urnebesna komedija

Klapa Niko otvorila sat Večernje škole u Zadru

Klapa Niko otvorila sat Večernje škole u Zadru

Klapa Niko otvorila je sat Večernje škole u Zadru! Profesor, Aljoša, Antimon, Denis i Blaž, okupili su se na "Posljednjoj večeri" u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru!

 Turneja se zahuktala, a ovu kultnu komediju došlo je vidjeti mnogo Zadrana. A kako i ne bi kada je prošlo previše godina od legendarne Večernje škole.  Što se dogodilo umeđuvremenu?

Aljošu je napustila četvrta žena, bio je na porodu svog sina, a Denis voli svoja sjećanja na žene i seks, no živi sa šogorom. Blaž kaže kako mu je prisjela Dalmacija jer je bila pokvarena klima, zaštopan WC, a klape su prema njegovom mišljenju beskorisni zaljubljeni muškarci. 

Aljoša je radio u Zoološkom vrtu, mjenjačnici - 27.12., Remetincu... posebno je istaknuo svoje iskustvo s turizmom u Omišu.

Antimon je oduševio svojim znanjem, peticama, i izvedbom pjesama na bubnjevima, poput Dalmatinac sam, Otvor ženo kapiju, ali i Leta 3 i Mame ŠČ!

- Zamisli ti to, otok je preko puta Zadra pa su kreativci mu nadjenuli ime Preko...a umobolnica ima 20 000 stanovnika. Ma ...nema do Zadra! Šteta što ste premjestili trajekte u Sukošan, komentirao je profesor (Željko Pervan). Ustvrdio je kako se u Dalmaciji nikome se ne da svirat pa sviraju Orgulje. Neka more svira! A Pozdrav suncu...to se trebalo drugačije zvati, zaključio je. 

Jedno od pitanja za ocjenu je kako se zove trajekt koji ide na Pašman. Kokulica, kaže Antimon. Ugljan je preimenovao u Ugljen. Beograd na moru, također je krivo izgovorio. Ali zna gdje je Sv. Filip i Jakov!

Prešli su milijun tema, od politike, turizma, birokracije, zakona, zdravstva, žena, obiteljskih i partnerskih odnosa, do novotvorenica u hrvatskom jeziku...neke su "fore" već poznate, ali to je nekako kao susret sa starim prijateljima i dobrim, starim vremenima..!