Zabava

ocean

Natali Dizdar: Pjesma je nastala iz dobre vibre!

Natali Dizdar: Pjesma je nastala iz dobre vibre!
Vladimira Spindler

Cijenjena glazbenica Natali Dizdar uoči Dana žena predstavila je pjesmu Ocean. U ovakvom izdanju ju još nismo vidjeli, a poruka osnaživanja, slobode i ženske emancipacije već se prožima našim eterom.

Nakon hita „Zadnji dan ljeta“, Natali Dizdar se sprema za još jedno osvajanje publike. I ovaj put za suradnike je izabrala provjerenu ekipu iz benda Porto morto, Roka Crnića i Hrvoja Klemenčića koji potpisuju ovu himnu slobode.

„Pjesma je nastala iz dobre vibre što se osjeti već na prvim zvižducima. Nastavlja se na priču posljednjeg singla „Zadnji dan ljeta“, a meni je posebna jer je dio projekta u kojem uživam“, otkrila je Natali.

Natali Dizdar: Ocean (spot) by Đurđina Samardžić | Aquarius Records, 2023.

Uz prepoznatljive zvižduke, kroz pjesmu se provlači priča o slobodi i ženskoj emancipaciji. Zato je za redateljicu spota Natali odabrala talentiranu beogradsku umjetnicu Đurđinu Samardžić koja je savršeno uhvatila bit pjesme i pružila sasvim drugačiji pogled na Natali. 

„Snimalo se u okolici Beograda, u jednoj za mene eksperimentalnoj i pomaknutoj priči, te izletu u nešto malo drugačije od onog što sam do sad radila“, kaže Dizdar te nadodaje kako je plan i bio izlazak pjesme na osmi mart s obzirom na poruku koju nosi. „Tekst je intiman i nosi snažnu, žensku energiju.

Refren koji se ponavlja „Moja ljubav je slobodna“, poruka je u pjesmi koja prelazi granice onoga što je bilo, što je, i što će se eventualno dogoditi. Kada volimo onda smo slobodni, bez obzira u kakvoj ljubavnoj priči se nalazimo, pa i onda kad to možda zaboravimo. U toj slobodi leži naša snaga i ujedno ranjivost“, objašnjava Natali pred kojom je puno posla.

„Nakon prošlogodišnjeg izlaska EP-a projekta BETI, u studiju sam završila još jedan koji će se naći na A strani vinila. B stranu sačinjavat će pjesme koje završavam dečkima iz Porto morta, a i koncerti su lagano već krenuli“, zasukala je rukave glazbenica.


Reci što misliš!