Zabava

#novaploča

Elena Stella & Ante Jeličić Trio objavili autorsku pjesmu "O nama"

Elena Stella & Ante Jeličić Trio objavili autorsku pjesmu

Elena Stella & Ante Jeličić Trio objavili su novu autorsku pjesmu i video spot ‘O nama’ koja je premijerno predstavljena 14. siječnja u emisiji Top.HR.

Tekst i glazbu potpisuje Elena Stella pa se ovaj puta zadarska glazbenica široj javnosti predstavlja i kao kantautor. Autor aranžmana i glazbe je Ante Jeličić. 

Realizacija ove pjesme proizašla je iz dugogodišnje suradnje i podrške unutar Ante Jeličić trija A.J. Jazz Quintet kojeg uz Antu (klavir) čine i Vedran Supičić (bubnjar) i Josip Marcelić (kontrabasista). Ovi vrsni glazbenici tijekom dugogodišnjih zajedničkih nastupa krenuli su razmjenjivati razne glazbene ideje te su odlučili prihvatiti izazov i u stvaranju autorske glazbe.

Trenutno rade na svom prvom albumu, a talentirana Elena uz to što pjeva ujedno je autorica tekstova i koautorica u nekim pjesmama s Antom Jeličićem. Već sami intro pjesme s prekrasnim stihovima (Čuvam te duboko u sebi, ali dragi osim sebe nudiš li još išta ti? Volim te čisto prljave savijesti, podmuklo sve ovo branim, da bih mogla živjeti s tim) otkriva nam da je pjesma “O nama” ljubavne tematike.

Kroz stvaranje prolazila je kroz razne metamorfoze dok Ante Jeličić nije složio sadašnji pop jazz aranžman s kojim su svi bili zadovoljni. Obzirom da kao glazbenici svi njeguju organski zvuk pjesmu su odlučili snimati live u studiju Štala recordings u Sloveniji. Kontrabas je snimio Bojan Skočilić, klavir Ante Jeličić, bubanj Vedran Supičić, udaraljke Mladen Ilić Mlacka, gudači Matej Milošev i Dean Melki. Backove na pjesmi snimila je Iva Gortan, a za mix master bio je zadužen Neno Belan.

- Sadašnjim oblikom pjesme iznimno smo zadovoljni, smatramo da na lijep način prenosi emociju i priču koja je u njoj sadržana. Radujemo se i daljnjim izazovima u autorskom radu. Naime, u pripremi je još tucet pjesama za koje se nadamo da će biti objavljene u narednom periodu, dodao je o pjesmi njen autor Ante Jeličić,  jazz pijanista koji iza sebe ima izdan autorski instrumentalni jazz album “Common language” s 9 autorskih instrumentalnih kompozicija.

Jazz, soul, blues, r'n'b, funk glazbeni je stil koji Elena njeguje. Njezin osebujan i specifični vokalni kolorit savršeno dolazi do izražaja u ovoj pjesmi, dok je video spot u režiji Filipa Dizdara pjesmi “O nama” dodao joj još veći čar. Za potrebe snimanja spota Gradska glazba Biograd posudila im je klavir, a spot je snimljen u Poličniku pored Zadra.

- Ovo je prvi put da radim s Elenom i ekipom iz benda i mogu reći da smo se super zabavili na snimanju. Kako to inače bude, bio je kaos s vremenom jer smo imali samo jedan dan za sve snimiti. No, uz zajedničke napore smo dovukli taj klavir nasred livade i sve na kraju uspjeli snimiti.

Kroz spot se provlače razni ljubavni motivi pomiješani sa kadrovima Elene i benda. Iako nismo htjeli da postoji neka priča koju publika treba pratiti, ona ipak postoji, negdje u pozadini, ispričana kroz detalje. Eleni je u spotu partner Rade Radolović koji se odlično snašao u strastvenim scenama, a i onima gdje samo treba biti zgodan i gledati u daljinu, poručio je Filip Dizdar.

Mix i master potpisuje Neno Belan, editing Hrvoje Nikšić, režiju montažu Filip Dizdar, a DOP Matija Petrović. Za scenografiju i asistenciju režije zaslužan je zadarski kazališni redatelj Vinko Radovčić, glumili su glumac Rade Radolović i Dario Rudić. Za šminku je zaslužna Klara Pavlović, za frizuru Mali frizeraj, a za styling BECHA design, Anita Goreta.

Ono što možemo već unaprijed i sa sigurnošću najaviti to je da ćemo nakon zanimljivog dugoročnog projekta na kojem zajednički i s puno entuzijazma radi ova ekipa uskoro moći poslušati i cijeli kvalitetan CD s ukupno osam do deset autorskih pjesama.

Pjesmu “O nama” možete poslušati klikom na link (103) Elena Stella & Ante Jeličić Trio - O nama (Official Video) - YouTube


Reci što misliš!