Zabava

backo mini express

Osmu godinu za redom Muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama

Osmu godinu za redom Muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama

Osmu godinu za redom Muzej vlakića donosi Božićnu bajku na mini tračnicama s obiljem sadržaja za velike i male ljubitelje vlakova

Osmu godinu za redom marljivi maketari i stručnjaci za izradu minijatura koji djeluju pri Muzeju vlakića Backo Mini Express pripremaju mnoge organizacijske i sadržajne izvedbe na najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, a u susret Adventu u Zagrebu. 

U sklopu ovogodišnjeg nastupa Muzeja vlakića Backo Mini Express priprema se velika Božićna bajka na adresi Gundulićeva 4, Zagreb, koja će trajati od ponedjeljka, 28. studenoga do 07. siječnja 2023. godine.

Muzej vlakića, koji sadržava ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe (te najveću u ovom dijelu Starog kontinenta), jedan je do sada najposjećenijih sadržaja Adventa u Zagrebu, u kojemu sudjelujemo osmu godinu za redom. Kao i svake godine uz nove i premijerne sadržaje vezane uz Zagreb, Advent i našu Božićnu bajku u muzeju.

Od 28. studenoga ove godine do 07. siječnja iduće godine Muzej vlakića, pripremio je za Advent obilje blagdanskih turističkih rariteta – Muzejom će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 150 na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora. Posebno dekorirani vlak za Advent u Zagrebu također će voziti našim muzejskim tračnicama. „Obukli smo“ naš muzej u dodatno adventsko ruho – prigodne dekoracije i božićnu glazbu. Posebice u maketarskom „srcu Zagreba“ – gdje je postavljeno naše klizalište na Tomislavcu, zajedno s klizačima, ali i svom pratećom ponudom, kao što je i na onom stvarnom klizalištu. S obzirom da se maketa prostire na dvije etaže, u funkciji je i naš posebni lift. Lift vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu. Bit će i snijega i snježnog ugođaja, a održat ćemo i FIS utrku koju voze naši najbolji alpski skijaši – najavio je u povodu ovogodišnjeg Adventa Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

A za ovogodišnje, postkorona izdanje Adventa u Zagrebu, pripremili smo iznimno puno zanimljivih blagdanskih sadržaja, za male i velike posjetitelje, koje očekujemo u Gundulićevoj 4, u Zagrebu gdje smo smješteni. Osmo po redu sudjelovanje Muzeja vlakića Backo Mini Express u projektu Advent u Zagrebu i ove godine s brojnim iznenađenjima za male i velike ljubitelje vlakova i Božićne bajke na mini tračnicama, iznova se odvija u partnerstvu i uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba. I ovog Adventa, maketom se kreću, uz vlakove, brojni mini automobili (koje pokreće indukcijska struja), autobusi, kamioni, ali i pješaci, što imaju samo još dvije makete u Europi. Na maketi se mogu kupiti i pokloni za Božić – brojni vlakovi, kompozicije vlakova, makete, ali i suveniri Muzeja...pojasnio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na čak tri posebno postavljene sadržajne cjeline. 

 


Reci što misliš!