Zabava

zabavile se sve generacije

Virani zaplovili u Advent uz klapu Puntadura i Učiteljice

Virani zaplovili u Advent uz klapu Puntadura i Učiteljice

Sinoćnjim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu svetog Jure, nastupom virske mješovite klape Puntadura i Virskih mažoretkinja te koncertom zanosnih Učiteljica otvorena je tradicionalna manifestacija Advent u Viru koja će do dočeka Nove 2023. godine na otvorenomu, ponuditi obilje zabave

Snažan vjetar onemogućio je dio programa, pa nije bilo puštanja lampiona, ali su svjetlosni vodopad sa zgrade Općine Vir i tisuće konfeta bili dovoljan dašak spektakla otvaranja za sve posjetitelje.

Otvoren Advent u Viru Otvoren Advent u Viru

A bilo ih je iz Vira, susjednih općina i gradova u Zadarskoj županiji te kao i uvijek – iz brojnih sredina u Hrvatskoj i Europi.

Prvu adventsku svijeću upalili su načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik virskog Općinskog vijeća Antonio Vučetić, dok su dio impresivnog programa Virskih mažoretkinja prvi put na otoku individualno predstavile kadetska prvakinja Hrvatske Saša Ruško i Fabijana Peša. 

Dio sinoćnjeg događaja po tradiciji je bio humanitaran, pa su djelatnice Dječjeg vrtića Smješko na dva štanda svim građanima otoka i posjetiteljima ponudili ručno izrađene blagdanske suvenire virskih mališana i njihovih roditelja. Donirana sredstva proslijedit će se Caritasu Zadarske nadbiskupije – Pučke kuhinje i prenoćišta za beskućnike.   

Destinacijska menadžment kompanija Vir turizam i virska Turistička zajednica osigurali su ove kasne jeseni i zime raskošan program manifestacije, što znači da nas već sljedeće subote (3. prosinca, 18 sati) očekuje paljenje druge adventske svijeće, puštanje lampiona i koncert odličnog zadarskog Rockatansky banda.

 


Reci što misliš!