Zabava

#reakcija

Sven Marcelić nakon "Potjere": Ne namjeravam biti lovac niti mi je to itko nudio, a da i je ne bih to bio

Sven Marcelić nakon
Bojan Bogdanić

Nakon što je Sven Marcelić, profesor sociologije na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, "pomeo" sve na kvizu Potjera i skupio zapanjujuća 22 koraka (21 točan odgovor) te pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala, danas je objavom na Facebooku zahvalio svima

Naime, Sven je, podsjetimo, osvojio 115.000 kuna i postigao nešto što nikom do sad nije pošlo za rukom. Samim tim dospio je i u središte pažnje javnosti.

"Želio bih vam zahvaliti svima na podršci i čestitkama koje sam zadnja dva dana primao nakon Potjere u četvrtak. Nisam još svima stigao odgovoriti na poruke, ali svakako hoću sljedećih dana. Posebno bih želio zahvaliti svojim suigračima Luki, Zlatku i Ivanu, koji su bili sjajna ekipa i nadam se da ću ih ponovno gledati u emisiji, jer su svi puno znali na probi i u razgovorima prije emisije. Često pritisak snimanja uživo bude težak" - napisao je na početku.

"Želio bih još pojasniti dvije stvari za koje sam primijetio da su bile predmet rasprave.
Jedna je vezana uz moje predstavljanje kao profesora hrvatskog koji ne radi u struci. S obzirom na to da sam zaposlen na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za sociologiju, a često sam prisutan u medijima kao komentator političkih zbivanja gdje sam predstavljen kao sociolog, želio sam na neki način odvojiti ovaj kvizaški dio koji je moj hobi i nije profesionalna aktivnost. S obzirom na to da sam diplomirao kroatistiku i sociologiju ja sam zaista, tehnički gledano, profesor hrvatskog koji ne radi u struci. A ovim putem bih pozdravio sve moje kolege sociologinje i sociologe.

Druga stvar je vezana uz grad iz kojeg sam. Dakle, živim i radim u Zadru, gdje sam doselio pred šesnaest godina. S druge strane, moji su djetinjstvo i mladost vezani uz Zaprešić gdje sam završio osnovnu školu i živio sve do završetka fakulteta, kao i Zagreb gdje sam maturirao i diplomirao (a i igrao rukomet u Medveščaku). Osjećam se jednako Zadranin i Zapreščan i oba grada smatram "svojim".

I konačno, hvala vam svima na pažnji koja me pratila zadnjih dana. Ne namjeravam biti lovac niti mi je to itko nudio, a da i je ne bih to bio, jer moj je habitus i interes vezan uz posao koji radim, a svojih "15 minuta slave" iskoristit ću za veću vidljivost onoga čime se i inače bavim na fejsbuku, a to je komentiranje hrvatske društvene, ekonomske i političke stvarnosti uz nadu u ipak nešto veći "impact"." - napisao je Sven, ali i najavio:

"U to ime najavljujem već danas jedan novi prilog nakon pola godine hibernacije.
Nadam se, za kraj, da će sve ovo što se dogodilo biti poticaj nekoj osobi da jednog dana dođe do 23. Vidim na pub kvizovima i u samoj Potjeri puno sjajnih mladih ljudi koji razbijaju stereotipne poglede o gledanju u mobitel i zombijima ekrana i iskreno nekoj 18godišnjakinji ili godišnjaku koji prvi put dolaze na televiziju želim takav uspjeh."


Reci što misliš!