Zabava

završio festival duhovne glazbe "svjetlost dolazi"

Karla Miletić najbolja po izboru publike: Jako mi je drago da sam sudjelovala na ovom festivalu

Karla Miletić najbolja po izboru publike: Jako mi je drago da sam sudjelovala na ovom festivalu
eZadar

Karla Miletić pobjednica je Festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" po odluci publike, a Slovenka Estera Stojko osvojila je žiri

Naime, u petak navečer u HNK Zadar održan je ovaj festival u organizaciji Udruge Stihovi i note, a ovo je bio 10. po redu te ujedno i posljednji.

Karla Miletić najbolja po izboru publike: Jako mi je drago da sam sudjelovala na ovom festivalu Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" @ HNK Zadar

I ove je godine festival imao međunarodni karakter jer su nastupili izvođači iz Austrije, Slovenije, Strasbourga.

- Drago mi je što sam ovdje i krasan je festival i osjećam se super. Nagradu nisam očekivala i bilo je iznenađenje. Festival mi se sviđa, svaka čast organizatorima i svim izvođačima. Publika je super! - izjavila je Estera netom nakon proglašenja. Ona se prestavila pjesmom "V tebi zmorem vse/U tebi mogu sve".

Zadranka Karla Miletić nastupila je s pjesmom "Zagrli anđela svog" autora Daria Vištice i svojim je nastupom pobrala ovacije publike, koja ju je, u konačnici, i nagradila.

- Super sam zadovoljna. Prvo sam se malo rasplakala na pozornici, ali dobro... U svakom slučaju, jako mi je drago da sam sudjelovala na ovom festivalu, što smo uspjeli uopće iznijeti ovu pjesmu na način na koji smo zamislili, što smo se uopće pokrenuli u ovom smjeru - kazala nam je uzbuđena Karla.

Kako je rekao autor pjesme, Dario Vištica, oni surađuju već nekoliko godina.

- Skoro deset godina, od domaće do strane glazbe, ali ovo je prva pjesma koju smo prijavili na neki festival i na bilo kakvo događanje i, evo, došlo je do prve nagrade. Što se mene tiče, njezina interpretacija je bila vrhunska za ovu pjesmu. Postigla je točno ono što sam tražio u toj pjesmi - rekao nam je.

Inače, dodajmo, da njihova pjesma u početku nije nastala kao duhovna već više ljubavna.

- U međuvremenu, kako smo je slušali sve više i više, shvatili smo da može ući u sve frontove jer jednostavno je predobra. Tako da se stvarno kroz duhovan način može shvatiti duboko u potrazi za Bogom, u potrazi za smislom - pojasnila je Karla.

Voditelji festivalskog programa bili su Iva Rogić i Damir Granić, uhodani voditeljski dvojac. Inspicijent festivala je Mladenka Mašina, ton majstor Zoran Gugić, a za svjetlo je zadužen Mihovil Seko. Izvođače su pratili back vokali zadarski glazbenici Gloria i Klaudio Krizman.

Stručni žiri radio je u sastavu Matia Čirjak, kantautorica duhovne glazbe, Silvija Romić zadarska novinarka, predsjednica Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva "Zoranić", Davor Petrović glazbeni pedagog, dugogodišnji prosvjetni djelatnik glazbene kulture, skladatelj, umjetnički voditelj, član brojnih klapa i ansambla i Saša Miočić  skladatelj, glazbeni producent, multiinstrumentalist i umjetnički ravnatelj festivala.

Revijalni gost festivala bila je Jelena Skoko, pjevačica jedinstvenog glasa, kantautorica kršćanske pop glazbe iz Širokog Brijega, BiH. Profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti i filozofije. Državna je sutkinja u Odbojkaškom savezu Federacije Bosne i Hercegovine. Nastupala je dva puta na festivalu "Svjetlost dolazi" 2018. godine kada je osvojila nagradu za najbolji aranžman za skladbu „Na križu“, a 2020. godine osvojila  nagradu za najbolji tekst za skladbu "Hrabrost“.

Od ostalih nagrada, navest ćemo da je ona za najbolji tekst pripala Sonji Agati Bišćan za pjesmu "Svjetlost", za najbolju glazbu duetu DomiNika za pjesmu "Prijatelj" i za najbolji aranžman skupini Afterlife iz Volodera za pjesmu "Na krilima".

Po završetku festivala, osnivačica i ravnateljica festivala Vesna Benić kazala je:

- Mi kao organizatori zadovoljni smo s ovim jubilarnim desetim izdanjem međunarodnog festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar. Vjerujejem i da su naši posjetitelji mogli uživati u bogatstvu suvremen kršćanske glazbe. Bilo je malih poteškoća u organizaciji, ipak je to veliki festival, ali ne damo se, uspjeli smo ga iznjedriti i možemo biti ponosno što je iznova bio međunarodni. Svake godine od njegovih početaka bio je međunarodan. Imali smo kvalitetne izvođače i dobre interprete.


Reci što misliš!