Zabava

"okršaji" u areni

Bivši prvaci i buduće zvijezde dolaze na Red Bull Street Style svjetsko finale u Pulu!

Bivši prvaci i buduće zvijezde dolaze na Red Bull Street Style svjetsko finale u Pulu!
Red Bull

Prije dvije tisuće godina u njoj su se vodile borbe gladijatora, a sada je red došao na moderne sportske heroje!

Oni će 8. listopada u pulskoj Areni u međusobnim okršajima odlučiti tko su ovogodišnji car i carica Red Bull Street Stylea.

Nema sumnje, rimski amfiteatar najvažnija je znamenitost grada Pule i Istarske županije, jer radi se o zdanju koje je izgrađeno još u I. stoljeću u doba cara Vespazijana, u isto vrijeme kada je nastao i rimski Koloseum.

U pulskoj Areni vodile su se prije otprilike dva tisućljeća žestoke borbe gladijatora, a u moderno doba ovaj se spomenik kulture pretvorio u mjesto održavanja prestižnih društvenih događanja, uključujući i one sportske.

Sjećamo se kako su svojedobno vrhunski nogometaši i hokejaši odmjeravali snage usred ove prekrasne znamenitosti, a sada je došao red na uzbudljive okršaje najvećih majstora tehniciranja.

U sklopu Red Bull Street Style svjetsko finala u Puli će odmjeriti snage 16 najboljih svjetskih freestyle nogometaša i 8 nogometašica, čija vještina uključuje kontrolu lopte u stilu Neymara, Ronaldinha i Maradone, ali i akrobacije pa čak i ples.

Svjetsko finale Red Bull Street Style spektakla održat će se 8. listopada u Puli, a neki od najboljih freestyle nogometaša već su dobili priliku iskušati pulsku Arenu i u njoj tehnicirati, koja će neizvjesnim dvobojima na ispadanje dati posebno okruženje, koje će dodatno motivirati natjecatelje i tražiti još bolje trikove za konačnu pobjedu.

Anto Sanz trostruki je prvak Španjolske i vrlo popularan akrobat s loptom na Instagramu. No, priliku iskušati svoju vještinu u pravoj gladijatorskoj areni do dolaska u Pulu još nije imao.

"Trebate doći i gledati uživo, zaista je predivno mjesto, a mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo najbolje trikove." (Anto Sanz)

Na svjetsko finale dolazi i Jasmijn Janssen iz Nizozemske koja se kvalificirala u ženskoj kategoriji, a u Puli će imati priliku pokazati vještinu na jednom od najuzbudljivijih borilišta u povijesti Red Bull Street Stylea.

"Jedva čekam Svjetsko finale, najbolji freestyleri iz cijelog svijeta će biti ovdje i nastupati, mjesto je predivno, jedva čekam!" (Jasmijn Janssen)

Sudionici Red Bull Street Style globalnog finala imat će 8. listopada u svakom dvoboju tri serije po 30 sekundi da pokažu pred sucima i oduševljenom publikom svoju vještinu. Atmosfera u Puli bez ikakve sumnje bit će vatrena, u amfiteatru s dugom tradicijom žestokog nadmetanja vrhunski pripremljenih natjecatelja, koja je započela još u antičko doba...

Ulaznice možete pronaći OVDJE ili riješiti kviz, odgovoriti točno na sva pitanja, a zatim ponuditi najkreativniji odgovor na pitanje otvorenog tipa te osvojiti VIP iskustvo na Red Bull Street Style svjetskom finalu.


Reci što misliš!