Zabava

di večeras?

Paralelene majke Pedra Almodovara u Kino Zoni

Paralelene majke Pedra Almodovara u Kino Zoni
Facebook

U srijedu nam u Kino Zonu stiže posljednji film velikog Pedra Almodóvara ''Paralelne majke'' za koji je Penelope Cruz osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji!

Različite generacije disale su kao jedna na nedjeljnoj projekciji evergreena ''Ubiti pticu rugalicu'' gdje se moglo uživati u vrhunskoj glumi legendarnog Gregorya Pecka i inspirirajućoj priči, a u srijedu nam u Kino Zonu pak stiže posljednji film velikog Pedra Almodóvara ''Paralelne majke'' za koji je Penelope Cruz osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji! 

Dvije žene, Janis i Ana, zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Niti jedna niti druga nisu u vezi, a obje su zatrudnjele igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana s druge se strane kaje, a usto je uplašena i traumatizirana. Janis ju pokušava ohrabriti dok se obje poput mjesečarki kreću bolničkim hodnicima. Nekoliko riječi koje će izmijeniti u satima čekanja do poroda između njih dvije stvorit će neočekivanu povezanost, a koja će razvojem situacije i novonastalim komplikacijama promijeniti njihove živote zauvijek.  

Sedma zajednička suradnja Pedra Almodóvara i očaravajuće Penelope Cruz rezultirala je još jednim malim remek-djelom, a svakako valja istaknuti i zapažen nastup mlade Milene Smit. Uz gore spomenutu nagradu u Veneciji, Cruz je za još jednu svoju maestralnu izvedbu među ostalima zavrijedila i nominaciju za Oscara, dok se film u konačnici okitio s respektabilne 23 nagrade i čak 80 nominacija! 

''Paralelne majke'' su na rasporedu u srijedu 17. kolovoza s početkom od 21h, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 


Reci što misliš!