Zabava

romantični tjedan

Festival ljubavi u romantičnom gradu Ninu - oaza za zaljubljene

Festival ljubavi u romantičnom gradu Ninu - oaza za zaljubljene
Boris Kačan

Osma po redu proslava najljepše i najjače emocije koja se naziva ljubav zbila se ponovno u romantičnom kraljevskom gradu Ninu kroz manifestaciju romantičnog tjedna

Grad Nin od 2015. nosi titulu jedne od najromantičnijih destinacija Europe kada je uvršten u grupu od 48 najromantičnijih europskih gradova uz već etablirane i dobro poznate romantične destinacije poput Rima, Venecija, Pariza i drugih. Od tada se svake godine u Ninu slavi romantika pa su i ovoga puta brojni posjetitelji mogli uživati u romantičnim iznenađenjima u starogradskoj jezgri Nina koja odiše tri tisuća godina starom poviješću. 

Festival ljubavi u romantičnom gradu Ninu - oaza za zaljubljene Festival ljubavi u romantičnom gradu Ninu - oaza za zaljubljene

Proteklih je dana romantika budila tople i vatrene osjećaje, a oaza za romantične duše bila je pozornica za razna događanja što je nadopunjeno s romantičnim instalacijama za fotografiju. Posjetitelji su otkrivali prigodne srcolike ukrase na mnogim mjestima tajanstvenog Nina, fotografirati se na romantičnim lukovima na kamenim i drvenim mostovima, mjestima za poljupce i drugim romantičnim ukrasima što je dodalo još već u magičnost i novu dimenziju ljepote već ionako lijepom gradiću Ninu. Gotovo svatko zastane ispod romantičnog luka i svaki par koji prođe ispod njih zagrli se i poljubi te napravi fotografiju za uspomenu.

Svake je večeri program donosio pregršt glazbenih poslastica od romantičnih klasičnih koncerata do zabavnih programa. Na glavnom trgu su se svake večeri izmjenjivale dalmatinske klape koje su zabavljate turiste, na štandovima su se mogli kupiti romantična hrana poput fritulica, proizvoda od smokava, degustirati pršut, ninski šokol i popiti čaša domaćeg vina ili kupiti romantični suvenir za uspomenu. Instalacija koja predstavlja crtež kralja i kraljice, a postavljena u blizini spomenika biskupa Grgura Ninskog i blizu crkve Sv. Križa kontinuirano je korištena za fotografiju s ljetovanja.

Za posjetitelje je bio organiziran natječaj za najbolji kratki video. Za turiste su priređene sponzorske romantične večere, a za članove turističke zajednice organizirano je ocjenjivanje najromantičnijeg ukrašenog objekta u kategoriji ugostitelji i suvenirnice pa su priznanja dobili oni koji su se najviše potrudili. Romantični tjedan uljepšao je ljetovanje gostima i posjetiteljima Nina te će ostati u lijepim sjećanjima koja će ih grijati u nadolazećim zimskim dugim večerima.

Festival romantike Nin pretvara u snažnu emotivnu kulisu koja nadahnjuje svakog i onog koji u njemu živi i posjetitelja koji je došao u kratki posjet i turista koji ga je odabrao za ljetovanje. Proslava ljubavi i romantike plijeni pažnjom i svake godine razveseljava svaku osobu koja se zatekne u romantičnom kraljevskom gradu Ninu.

Najveći kuriozitet ovogodišnjeg festivala su zaruke Nataše i Zdravka iz Dugog Sela. Prekrasni čin dogodio tijekom romantičnog tjedna ispred kipa Grgura Ninskog, uz pratnju dalmatinske klape. Zaručnicima želimo puno sreće, ljubavi i zdravlja.


Reci što misliš!