Zabava

Zadar snova 2022.

Tina Keserović na Narodnom trgu objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zadra: Umjetnica mora biti gradonačelnica!

Tina Keserović na Narodnom trgu objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zadra: Umjetnica mora biti gradonačelnica!
eZadar Foto

Danas točno u podne na Narodnom trgu započeo je 26. festival suvremenog kazališta Zadar snova koji je ove godine posvećen umjetnosti performansa. Festival je otvorila zadarska umjetnica s adresom u Linzu Tina Keserović.

Keserović je izvela informans pod nazivom Jugoboss u kojemu je objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zadra. Kandidaturu je objavila izvedbom rap pjesme i obratila se direktno gradonačelniku Dukiću poručivši kako „u ovom gradu više nema kritičke mase da ga od propasti spase.“  

Keserović je u pjesmi naglasila problem sve većeg odlaska mladih iz Zadra te se dotakla i problematike kršenja ženskih prava. Na kraju pjesme poručila kako sama sebe nominira jer hoće ljudska prava te izvela kratki twerk na crvenom tepihuNakon Keserović riječ je preuzela novoimenovana pročelnica za kulturu grada Zadra, Ivana Ivković, beogradska umjetnica koja također sudjeluje na ovogodišnjem Zadru snova, te najavila ostatak programa festivala.

Po završetku izvedbe umjetnica je dala kratku izjavu u kojoj je poručila kako je ovaj nformans imao za cilj potaknuti ljude da razmisle na što sve pristaju te je pozvala ljude da nastave pratiti njezinu kampanju i program festivala. 

„Kao budućoj gradonačelnici Zadra, drago mi je da će se Zadar snova i dalje održavati jer kultura ne sme da umre i zato vas pozivam da ovogodišnji festival ispratite do kraja. Imamo performere koji dolaze sa svih strana i priredit će vam jedan jako zanimljiv i škakljiv festival. Svatko ima svoj koncept, ali se svi bavimo stanjem u državi pa sam si tako ja uzela za pravo da samu sebe nominiram za gradonačelnicu ovoga grada, bez ikakvog lobija ili partija. Ovo je jedan informans koji bi trebao ljude potaknuti da razmisle na što to sve pristaju.“

Kampanju Tine Keserović potpisuje Muhtar Pattabanoğlu, a može je se pratiti za vrijeme trajanja festivala na društvenim mrežama.

Program festivala nastavlja se sutra od 20 sati performansom Imamo Hrvatsku! Domovini s ljubavlju Lare Mandli na Bedemima zadarskih pobuna.


Reci što misliš!