Zabava

Kukljica

Bilo je zabavno i veselo na kukljiškoj fešti Gospe od sniga

Bilo je zabavno i veselo na kukljiškoj fešti Gospe od sniga

Na kukljiškoj fešti “Gospe od sniga” koja se tradicionalno obilježava 5.kolovoza, sad već 508. godinu, nakon jutarnjeg svečanog misnog slavlja i procesije brodova, u popodnevnim satima i sve do ranih jutarnjih sati nije nedostajalo zabave i veselja.

U 18 sati otpočeo je program nastupom Mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana koje vodi Željka Vitlov, potom utrka tovara, potezanje konopa i skidanje pršuta. Za glazbu je bio zadužen DJ Fofa, a moderator programa bila je Vesna Benić. U samom centru mjesta Kukljice okupio se veliki broj mještana, turista i domaćih iseljenika koji su tom prigodom na dostojanstven način ujedno obilježili i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Potom je uslijedila utrka tovara, a najbrži su bili i osvojili prvo mjesto Šime Lisica i Duje Cukar.

Nagradu bon za večeru + kapu i majicu Motul uručila im je Marija Šarlija direktorica TZ Općine Kukljica. Drugo mjesto osvojili su Danijel Lisica i Kristofer Karlić i osvojili nagrada bocu whiskeya. Treće mjesto osvojili su Jakov Ortulan i Gabrijel Vujević koji su s puno radosti zaprimili gajbu pive kao nagradu. Od ukupno tri ekipe najjača ekipa u povlačenju konopa bili su Danijel Lisica, Ivan Begonja, Antonio Karlić, Niko Bilan, Andrija Karlić i Mike Antolos, a za nagradu osvojili dalmatinski pršut. 

Najzanimljivije je bilo kad je otpočelo skidanje pršuta, što nije bilo nimalo lako. Stup od skoro 6 metara bio je dobrano namazan maslinovim uljem, pa čak i svinjskom masti, kako bi se što više otežalo njegovo skidanje. Ali Udruzi mladih “Kukljica “ to nije niti malo zasmetalo. U tren oko uspjeli su se po skliskom stupu penjati i skinuti pršut. DJ Fofa komentirao je:  "Ovo je do sada bilo najbrže skidanje pršuta!"  Eh sad obzirom da su to mladi momci, moguće je da su tu suhomesnatu poslasticu već i pojeli istu večer.

Nakon popodnevnom zabavnog programa u 21 sat na glavnom trgu Kukljice uslijedio je glazbeni koncert. Zaratino bend kao predgrupa podizali su ionako dobro raspoloženje među mnogobrojnim posjetiteljima. Plesali, pjevali i družili su se svi od najmlađih, mladih, srednje dobi i starijih, a ples uz skakanje, pljeskanje trajao je sve do zore uz odličnu svirku Tamburaškog sastava Mejaši.


Reci što misliš!