Zabava

#novo

aROMA, gelato experience boutique - najbolji sladoled u Hrvatskoj konačno i u Zadru

aROMA, gelato experience boutique - najbolji sladoled u Hrvatskoj konačno i u Zadru
Promo

Zadar – Gelato boutique ekskluzivnog brenda aROMA, gelato experience, otvoren je u petak navečer u Zadru, na adresi Elizabete Kotromanić 11

Popularna ljetna slastica u originalnoj i okusom nenadmašnoj verziji odmah je naišla na ogroman interes Zadrana i njihovih gostiju, koji sada mogu uživati u vrhunskom sladoledu, prvom izboru brojnih gastro-znalaca, gurmana i zaljubljenika u ovu slatku osvježavajuću deliciju.

aROMA gelato, potpuno prirodni, artizanski gelato vodeći je brend u ovoj djelatnosti na području Hrvatske i regije. Do sada je aROMA gelato u Hrvatskoj bio dostupan na nekoliko lokacija u HoReCa sektoru, odnosno hotelima, restoranima i kavanama visoke kategorije, te kao boutique na probranim turističkim destinacijama od Istre do Dubrovnika i Hvara. No ovaj zadarski gelato boutique predstavlja novi korak u daljnjem širenju aROMA, gelato experience salona diljem Hrvatske.

d098575d01a6acfe9c160301b5bae9e9.jpg?v=2– Krenuli smo u ozbiljnije „osvajanje“ Hrvatske jer nam je cilj u idućim godinama otvoriti ovakve specijalizirane gelato salone na stotinjak lokacija diljem zemlje.  U svim mjestima gdje je prisutan, za aRoma gelatom vlada ogroman interes, pa tako i u nedavno otvorenim salonima u Puli, Lovranu i Novigradu. Dosadašnje iskustvo pokazuje kako aRoma boutique postaje samostalna turistička atrakcija, a kušanje sladoleda jedinstveni gastronomski doživljaj na kojeg turisti čekaju u dugačkim redovima. Cilj nam je stoga učiniti ovaj izvanredni sladoled što dostupnijim i našim građanima kao i brojnim posjetiteljima kako Istre tako i cijele Hrvatske, kazao je Hrvoje Tretinjak, predsjednik Uprave tvrtke AROMA GLOBAL 3.

Gelato je više od sladoleda, jer se zbog drugačije tehnike izrade odlikuje puno intenzivnijim okusom. Pritom se u proizvodnom procesu ne koriste aditivi, umjetni zaslađivači, već isključivo najbolji sastojci od kojih se ručno radi dnevno svježi gelato. Osim toga, aRoma gelato ima svega trećinu kalorija prosječne kuglice sladoleda, kao i do 75 posto manje udjela masti, a među 34 okusa gotovo svi su gluten free, dok su mnogi i veganska opcija.

– Po čemu se naš gelato razlikuje od drugih sladoleda? Prije svega, po brizi koju u njega ulažemo. Pomno biramo najbolje sastojke iz čitavog svijeta, kojima pristupamo s posebnom pažnom. Ručno ubrani lješnjaci iz regije Piemonte, vanilija Madagascar, mlijeko krava sa slobodne ispaše, rijetki pistacchio iz Bronte, pravi mascarpone, sastojci su od kojih se stvara naš gelato. Ne u industrijskoj proizvodnji, već artizanski, u malim količinama kako bismo garantirali svježinu i kvalitetu svake porcije. Dodatno, svaka Piccolo porcija aROMA gelata iznosi minimalno 100 grama, a s obzirom da je gelato proizveden bez dodavanja zraka, rezultat je neodoljivo kremasto osvježenje nenadmašnog okusa, istaknuo je Primož Ogrizek, osnivač i suvlasnik tvrtke koji je ideju o stvaranju najboljeg gelata pretvorio u stvarnost.

Posebno iskustvo koje donosi aROMA, gelato experience ne staje samo na okusu, već uključuje i ambijent u kojem se gelato poslužuje, stvarajući jedinstveni ugođaj za uživanje u vrhunskom, prirodnom gelatu.

– Čitav taj ugođaj razlog je zbog kojih nas prepoznaju i kupci, kojima smo nezaobilazni dio dana, ali i javnost. Tako je aROMA, gelato experience uvrštena u Netflixov gastronomski putopisni specijal „Somebody Feed Phil“ koji donosi najbolja gastro iskustva iz naše zemlje i predstavlja ih milijunskoj publici diljem svijeta, a epizode iz Hrvatske bit će emitirane u novoj sezoni serijala, dodao je Ogrizek.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti