Zabava

najavljujemo

U Kino Zoni večeras svježi pobjednik filmskog festivala u Veneciji, francuski “Događaj”

U Kino Zoni večeras svježi pobjednik filmskog festivala u Veneciji, francuski “Događaj”

Kontroverzno “Baksuzno bubanje ili bezumni pornić” prošlog petka nasmijalo je i šokiralo publiku, a dalo je i pregršt materijala za razmisljanje i diskusiju. Novu dozu etičkih i moralnih pitanja ove srijede donosi svježi pobjednik filmskog festivala u Veneciji, francuski “Događaj”!

Ovo je priča o Anne, mladoj ženi koja odlučuje pobaciti kako bi završila studij i izbjegla socijalna ograničenja radničke obitelji. Francuska 1963.: društvo koje osuđuje želje žena. I seks uopće. Ova jednostavna, ali surova priča prati put žene koja odlučuje ići protiv zakona. Anne ima samo malo vremena pred sobom. Ispiti su joj pred vratima, a njezina beba brzo raste.

“Događaj” je adaptacija istoimenog romana Annie Ernaux kojim se osvrće na njeno iskustvo s pobačajem kada je još bio ilegalan u Francuskoj 1960.-ih. Redateljica filma, Audrey Diwan, vjerno prati emociju autorice stvarajući osjećaj intime, nečeg osobnog što je netko nekad proživio ne ustručavajući se realizma i ne pokušavajući uljepšati situaciju.

Zlatnom lavu i FIPRESCI nagradi sa Mostre pridružile su se nagrade sa festivala u Palm Springsu te nominacije za Europsku filmsku nagradu i nagradu Lumiere.

“Događaj” u Kino Zoni na rasporedu je u srijedu, 26. siječnja u 19.30 h, na novoj-staroj lokaciji, Kazalištu lutaka Zadar! Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:30 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 


Reci što misliš!