Zabava

bira se najbolji

Vinum na Adventu, ponovo ocjenjuje zadarsku eno-gastro ponudu

Vinum na Adventu, ponovo ocjenjuje zadarsku eno-gastro ponudu
Iva Perinčić

U subotu, 11.12. 2021. od 17 sati na zadarskom Adventu, ponovo će se održavati, nakon jednogodišnje pauze iz svima znanih razloga, ocjenjivanje eno-gastro ponude na adventskim kućicama

Svake godine zahvaljujući trudu i angažmanu udruge Vinum i blagoslovu Turističke zajednice grada Zadra, a od ove godine i uz potporu Udruge vinara Zadarske županije, stručni žiri sastavljen od enoloških i gastro stručnjaka vrši kušanje i finalno nagrađuje najbolju ponudu hrane i pića na adventskim kućicama. S obzirom da je svake godine zamijećeno znatno podizanje kvalitete i udruga svake godine vrši izmjene u nagradnim kategorijama.

928e251e664b3ef380cbf6e5ce73ddf8.jpg?v=2Stoga će stručni žiri ove godine, po prvi puta, ocjenjivati ponudu hrane i pića i u kontekstu autohtonog pristupa. Ocjenjivanje se vrši u sljedećim kategorijama:

- Najbolje kuhano vino zadarskog Adventa

- Najkvalitetnija ponuda pića zadarskog Adventa

- Najbolje slano jelo zadarskog Adventa

- Najbolje slatko jelo zadarskog Adventa

- Najautohtonija ponuda pića zadarskog Adventa

- Najautohtonija ponuda hrane zadarskog Adventa

Ocjenjivački adventski žiri 2021. godine čini 8 članova.

Eno team zadužen je za ocjenjivanje enološke ponude na Adventu, a čine ga Manuela Plohl (WSET predavač pri Wine Academy Croatia, polaznik WSET 4 - Diploma razine & osnivač udruge Vinum), Ivan Stiblik (sommelier 3. razine & organizator Zadar Wine Festivala), Filip Erceg (predsjednik udruge Vinum & WSET 2. razine) te Robert Plohl (vinski connoisseur & WSET 2. razine).

Gastro team koji će ocjenjivati adventsku gastronomsku ponudu predvodi poznati zadarski chef Renato Kraljev, koji se hrvatskoj publici predstavio u brojnim kulinarskim emisijama, a ujedno je i predavač pri Hotelijersko-turističkoj školi u Zadru. Žiri čine i sljedeći predstavnici zadarske kulinarske scene: Marko Perić (poznati kuhar i ugostitelj sa bogatim iskustvom), Mario Arbanas (znani zadarski kuhar i vrhunski slastičar) te Marin Banović (nastavnik kuharstva u srednjoj školi u Biogradu na moru).

Predviđen je i nagradni fond za najbolje, a on će se sastojati od prigodnih priznanja udruge Vinum te nagradnog fonda za koji su se pobrinuli Udruga vinara Zadarske županije i Turistička zajednica grada Zadra.


Reci što misliš!