Zabava

nastupa i dino jelusić

Whitesnake se od hrvatske publike oprašta 2. srpnja na Šalati

Whitesnake se od hrvatske publike oprašta 2. srpnja na Šalati
LAA

Legendarni britanski hard rock bend Whitesnake nastupit će ponovno u Zagrebu iduće godine 2. srpnja na Šalati, u sklopu velike svjetske oproštajne turneje koja će trajati kroz cijelu 2022. godinu, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Hrvatska publika imat će tako priliku po posljednji put vidjeti i poslušati grupu predvođenu Davidom Coverdaleom, s kojim će ovoga puta nastupiti i hrvatski pjevač Dino Jelusić kao novi član Whitesnakove touring postave.

Grupu Whitesnake osnovao je 1978. David Coverdale, jedan od najpoznatijih hard rock vokala u povijesti, netom nakon odlaska iz grupe Deep Purple. U više od četiri desetljeća rada objavili su 13 studijskih albuma i više od 40 singlova, od kojih su mnogi postigli multiplatinastu tiražu. 

Najpoznatiji album "Whitesnake" iz 1987., na kojem su bili neki od njihovih najvećih hitova "Here I Go Again", "Is This Love" i "Still of the Night", prodan je u svijetu u više od 15 milijuna primjeraka. 

Sve te hitove, kao i "Give Me All Your Love", "Crying In The Rain" ili "Slow An’ Easy", bend će odsvirati na Šalati, gdje su rasprodali koncert i prije tri godine. Prethodno je Whitesnake u Hrvatskoj svirao i u zagrebačkom Domu sportova i osječkom Srednjoškolskom igralištu.

Kao posebni gosti nastupit će Steel Panther, glam metal band iz Los Angelesa, koji su trebali svirati u Tvornici Kulture u lipnju ove godine, ali je koncert odgođen za srpanj 2022. Bend je naposlijetku odustao od solo koncerta i priključio se sa svojim setom oproštajnom koncertu Whitesnakea.


Reci što misliš!