Zabava

samo jako

Dvojica zadarskih kreativaca predstavila i prvu silent tamburu, stigle već narudžbe iz Rusije!

Dvojica zadarskih kreativaca predstavila i prvu silent tamburu, stigle već narudžbe iz Rusije!
Privatni arhiv

Nakon prve silent mandoline, Zadrani Jurica Urbanek i Renato Perović predstavili su i novi instrument iz svoje kreativne radionice, a to je prva silent tambura

Ovaj kreativni dvojac došao je 2018. godine na ideju da zajedničkim radom naprave prvu hrvatsku silent elektro mandolinu. Ideja se ubrzo realizirala i ovaj je instrument prošle godine ugledao svjetlo dana.

Sad nam ova dvojica dugogodišnjih prijatelja i zaljubljenika u glazbu i žičane instrumente predstavlja i prvu silent tamburu!

Prva silent tambura premijerno je predstavljena nedavno u emisiji Fio Show. Na njoj je odsvirao virtuoz Marko Martinović, a reakcije su bile više nego pozitivne, rekla nam je promotorica Marija Sabolić Kapović.

No, ne samo to. Dečki već imaju prve narudžbe za kupnju ove tambure iz Rusije i Italije!

6fe85f29c74138760c6e1cb94fcf6739.jpg?v=2Prva hrvatska silent mandolina i tambura isključivo su djelo Urbaneka i Perovića koji neće stati na tome. Naprotiv, već rade i sljedeći instrument po narudžbi Nene Belana, ali za sada to neka ostane mala tajna.

Upravo su Belanu u srpnju ove godine uručili specijalnu elektro mandolinu napravljenu upravo za njega, čime je poznati glazbenik bio oduševljen.

Inače, Urbanek je stručnjak je za industrijsku automatiku, robotiku. Slobodno vrijeme uz obitelj provodi pjevanjem te radom na 3D programima koji mu omogućuju da ideje nacrta i pretvori u djelo. Renato Perović je pak dugogodišnji dobro poznati glazbenik.

Dakle, protekla godina za ovaj dvojac bila je i više nego uspješna jer uskoro iz ove radione izlazi još jedan instrument, a u planu je i novi projekt. 


Reci što misliš!