Zabava

u nikad težim uvjetima

Povratak Vlajternative: Sprema se velika rock i punk fešta u Benkovcu

Povratak Vlajternative: Sprema se velika rock i punk fešta u Benkovcu

U petak 13. kolovoza održat će se 10. Vlajternativa festival Benkovac. Ove godine u nikad težim uvjetima, odlučili smo se za pet bendova, objavili su iz udruge Vlajter ego. Dostupan će biti i punkt za brzo testiranje

U petak 13. kolovoza 2021. održat će se 10. Vlajternativa festival Benkovac.

Prenosimo najavu udruge Vlajter ego:

- Ne možemo reći po redu, jer prošle godine nije održana kao i većina festivala zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom. Ove godine obilježavamo jubilarnu desetu koja bi trebala biti veličanstvena, svečana, pobjedonosna, velika, famozna. Međutim, nama su se dogodile neke tektonske promjene. Ostali smo bez prostorije i kluba udruge, ostali smo bez Doma kulture koji je bio okosnica scene, ostali smo bez kultnog koncertnog prostora iza gradske knjižnice, omeđen Domom i pizzerijom Pape. Odlučili smo se ove godine oduprijeti neodržavanju koje bi bilo najlakše i čekati neka bolja vremena. Mi čekamo obnovu i revitalizaciju grada, Doma kulture i života. Ovo bi bilo duplo gore čekanje što je nedopustivo. "Kretati se znači živjeti, izražavati se znači preživjeti" F.P. Neodržavanje i nečinjenje dvije godine zaredom bi za malu udrugu iz malog grada bilo ubitačno, pogubno i kancerogeno s mogućnošću raspada scene i svega što smo stvorili i napravili. 

UVJETI I OKOLNOSTI?!

Uvjeti i okolnosti nisu nikad bile savršeni, blagonakloni, idealni. Uvijek je nekako bilo i uvijek će nekako biti. Znamo da bi otkazivanje nekome bilo radovanje. Neke bi razočarali, neke bi oduševili, neki bi podržali, neki bi došli, neki ne bi došli, neki bi likovali, neki bi negodovali, neki bi bili tužni, neki bi bili nezadovoljni, neki bez reakcija, neke nije briga, neko ne spava i čeka - a mi?!

Mi želimo preživjeti i opstati!

Zato nam je ova Vlajternativa jako važna i po mnogočemu bitna!

Vlajternativa nam daje živost, pruža nam nadu, život, opstojnost, slobodu i radost!
Ove godine u nikad težim uvjetima, okolnostima pa možemo reći i u apsurdnim uputama odlučili smo se za pet bendova koji će nam doći u Benkovac.

Ponovo smo bili podvrgnuti teškim dvojbama, izborima, slaganju priče i line-up-a. Iz mora prijava, želja, molbi, upita, ponuda izabrali smo:

dno. - modern rock/noise/punk ( Zagreb )
https://www.facebook.com/dno.dno.dno.dno.dno/

KURVE - galopirajući RnR/pank/rokenrol ( Zagreb )

https://www.facebook.com/kurvezg

SERPENTSLAIN - Melodic/Death/Black Metal ( Zadar )
https://www.facebook.com/Serpentslain/

BEDNJA - (post) black metal/hardcore ( Varaždin )
https://www.facebook.com/bednja666

PARNEPAR - new wave/noise/post punk (Zagreb )
https://www.facebook.com/Parnepar-374201293052535

ULAZ: ulaz/donacija 50 kn - ne platiti više!

ULAZ/MJERE/PREPORUKE/UPUTE:

Prema važećim mjerama, uputama, pravilima morat ćemo na ulazu provjeravati i covid potvrde za cijepljene/necijepljene/preboljele/nepreboljele i što sve postoji....
Dostupan će biti i punkt za brzo testiranje za sve kojima to bude potrebno.
Sve što možemo i što je u našoj moći, napravit ćemo, kako bi došli svi koji to zaista žele!

MJESTO ODRŽAVANJA: Igralište Srednje škole kneza Branimira, Benkovac.
 


Reci što misliš!