Zabava

Believe Me: The Abduction of Lisa McVey

Film prema istinitoj priči uznemirio gledatelje Netflixa: Zlo mi je, ježim se

Film prema istinitoj priči uznemirio gledatelje Netflixa: Zlo mi je, ježim se
Screenshot/Netflix

Film snimljen prema istinitim događajima na Netflixu zgrozio je gledatelje, a neki su pisali da im je zlo nakon što su ga pogledali.

Radi se o filmu Believe Me: The Abduction of Lisa McVey koji prenosi priču o tinejdžerici s Floride koju je 1984. oteo serijski ubojica dok se biciklom vraćala kući s posla. Tad 17-godišnju Lisu oteo je i u zatočeništvu 26 sati držao serijski ubojica i silovatelj Bobby Joe Long. Lisa ga je uspjela nagovoriti da je pusti i tako ostala jedina preživjela od njegovih žrtava, no nakon oslobođenja suočava se s još jednim problemom: gotovo nitko joj ne vjeruje.

Netflix's Believe Me: The Abduction of Lisa McVey

Iako je film snimljen još 2018., pozornost je privukao jer se nedavno pojavio na Netflixu, a odmah je postao tema na društvenim mrežama.

Sudeći po komentarima, Lisina priča je mnoge pogodila.

"Pokušavam gledati Believe Me: The Abduction of Lisa McVey na Netflixu i zlo mi je od njega. Bože, ovo je užasno."

"Upravo sam pogledala Believe Me na Netflixu i plakala sam tijekom cijelog filma. Činjenica da je snimljen prema istinitoj priči čini ga posebno užasavajućim i tužnim."

"Gledala sam Believe Me i bilo mi je zlo i ježila sam se cijelo vrijeme."

Inače, Long je ubio najmanje 10 žena na Floridi tijekom osam mjeseci. Proglašen je krivim za ukupno osam ubojstava, kao i otmicu Lise McVey, te je osuđen na smrt. Pogubljen je 2019. godine.

Lisa je postala policajka, a specijalizirala se za zločine seksualne prirode i radi na zaštiti djece. Long je bio uhvaćen upravo zahvaljujući njenoj pribranosti i pomoći, iako je tad imala samo 17 godina.

 
 

"Sjećam se da sam molila Boga samo da me ne ubije. Silovao me puno puta, prestala sam brojati", ispričala je ranije za Fox 13.

Uspjela ga je nagovoriti da je pusti obećavajući mu da će mu biti djevojka te mu je rekla da se mora vratiti kući jer ima bolesnog oca za kojeg se brine.

"Rekla sam mu da smo se nesretno upoznali, ali da bih svejedno mogla biti njegova djevojka i da nitko ne mora znati", ispričala je.

Također se potrudila ostaviti svoje otiske u Longovoj kupaonici, ali i zapamtiti detalje iz njegovog stana i njegovog izgleda iako je imala povez preko očiju.

"U jednom trenutku je stavio moje ruke sebi na lice. Imao je ožiljke, male brkove, male uši, kratku kosu uredno ošišanu, bio je krupan, ali ne i debeo. Bila sam mirna dok sam policiji pričala svoju priču, znala sam da im moram pomoći da uhvate ovog lika prije nego što ponovo napadne", ispričala je tom prilikom.

Long je bio uhićen zahvaljujući njenoj pomoći 1984., a godinu kasnije priznao je krivnju za osam ubojstva te za otmicu i silovanje Lise McVey. Osuđen je na 28 doživotnih kazni i smrtnu kaznu za ubojstvo 22-godišnje Michelle Simms.

Iako se u filmu navodi da Long čeka izvršenje smrtne kazne, u međuvremenu je pogubljen u svibnju 2019. godine.


Reci što misliš!