Zabava

snimanje serije "nestali"

Joško Lokas: Zadarska županija prava je mala meka za filmaše, na jednom mjestu ima sve!

Joško Lokas: Zadarska županija prava je mala meka za filmaše, na jednom mjestu ima sve!
Clinica studio

Zadarska županija i ove je godine savršena kulisa za filmaše! Završeno je snimanje druge sezone serije Nestali na području Zadarske županije uz podršku Filmskog ureda Zadar.

Nakon što je prva sezona serije Nestali bila najgledanija domaća serija na HRT-u te je osvojila nekoliko nagrada u Hrvatskoj, ekipa Clinica studija tj. producenti Vedran Kasap, Domagoj Jović i Joško Lokas za novu sezonu snimanja odabrali su Zadarsku županiju kao i 2019. godine.

- Odabir je bio logičan jer količina nevjerojatnih eksterijera koja nam je bila potrebna za snimanje druge sezone nalazila nam se pred nosom već u prvoj sezoni tako da smo postojeću bazu proširili novima. Područje Velebita, podno Velebita pa sve do kanjona Zrmanje opet nam je poslužilo kao savršena kulisa događaja koje opisujemo u nastavku Nestalih, tako da su se snimanja odvijala od sela Jokići i Obrovca pa sve do Marasovića kao lokacije najbliže smještaju cijele ekipe, kaže Joško Lokas.

Ostvareno je 3360 noćenja na području Starigrada Paklenice, Selina i Rovanjske, noćenja su pratile usluge prehrane, prijevoza i pomoćnog osoblja na setu. Angažirano je oko 200 statista, većina više dana.

Dio ekipe u Starigrad je stigao sredinom travnja, ostatak uoči snimanja koje je počelo 26. travnja, a završilo 4. lipnja 2021.

- Možemo slobodno reći da je Zadarska županija mala meka za filmaše jer na jednom mjestu imate sve. Logistički je izvrsno povezana s ostatkom Hrvatske, a sadržajno i likovno, zahvaljujući nevjerojatnoj i netaknutoj prirodi, pravi dragulj za stvaranje igranog materijala i zato nam je posebno drago da su Zadar i Zadarske županija dobili nove prostorije za Filmski ured te jedva čekamo posjetiti Centar za kreativne industrije u Zadru. Mi smo završili preseljenje starigradskog ureda u Zagreb, gdje krećemo s montažom druge sezone Nestalih, a nadamo se da ćemo se što prije vratiti u Zadarsku županiju, poručuje Joško Lokas.

 


Reci što misliš!