Zabava

neobična atrakcija

Vlad Cjepitelj: Drakulin dvorac mami turiste cjepivom protiv covida-19

Vlad Cjepitelj: Drakulin dvorac mami turiste cjepivom protiv covida-19

Posjetitelji Drakulinog dvorca prije će pronaći tragove uboda na svojoj ruci nego na vratu, nakon što su liječnici u toj rumunjskoj turističkoj atrakciji u Transilvaniji uspostavili centar za cijepljenje protiv covida-19.

Liječnici i medicinske sestre, koji na svojim kutama nose naljepnice s očnjacima, besplatno nude cjepivo Pfizera svim posjetiteljima dvorca Bran za koji se vjeruje da je poslužio kao inspiracija za obitavalište vampira u romanu "Drakula", pisca Brama Stokera.

Osoblje dvorca vjeruje da će ova, nadasve neuobičajena usluga, privući više ljudi u dvorac smješten u rumunjskim Karpatima, gdje je broj turista od početka pandemije drastično pao.

Tko god želi, može se bez naručivanja pojaviti svaki vikend u svibnju i besplatno se cijepiti. Također imaju slobodan ulaz na izložbu na kojoj su predstavljene 52 srednjovjekovne sprave za mučenje.

Jedan od posjetitelja ovog vikenda je i 37-godišnji Fernando Orozco iz Berlina koji je rekao da je i inače planirao posjetiti dvorac, ali da je ovo prilika "dva za jedan" pa zašto ne iskoristiti.

Vlada namjerava do rujna cijepiti 10 milijuna ljudi, no istraživanje pokazuje da su Rumunji među istočnoeuropskim članicama najmanje skloni cijepljenju protiv covida-19.


Reci što misliš!