Zabava

epidemija je učinila ''svoje''

Zadarski karneval pod velikim upitnikom

Zadarski karneval pod velikim upitnikom
Bojan Bogdanić

Zbog svima nam poznate situacije s pandemijom koronavirusa, brojne tradicionalne manifestacije se otkazuju. Bližimo se kraju mjeseca siječnja u 2021. godini, ništa manje izazovnoj od 2020.-e, pa se pitamo, hoće li uopće biti zadarskog karnevala kakav smo imali proteklih godina u ''starom normalnom''?

Odgovore smo potražili kod organizatora ove manifestacije, Turističke zajednice Grada Zadra. 

- Upravo krajem tjedna je održana posljednji koordinacijski sastanak na temu karnevala. Nažalost, od strane nadležnih epidemioloških službi zaključeno je kako još nisu stvoreni uvjeti za organizaciju okupljanja i stoga je navjerojatnije kako karneval ove godine neće biti održan, kazao nam je Ante Galić iz službe za informiranje TZ-a.

Riječki karneval primjerice, ove godine se održava u vrlo skromnim uvjetima, odnosno, izostat će ona najveća fešta, kada kroz grad defiliraju brojne maskirane skupine. Epidemiološki to je za sada zabranjena priča. No, ima li svjetla na kraju tunela?

- Ukoliko dođe do pomaka i promjena po pitanju dozvola za javna okupljanja do samog pokladnog perioda, u mogućnosti smo brzo i kvalitetno reagirati u vezi organizacije događanja, zaključuje Galić.
 


Reci što misliš!