Zabava

život u doba korone

Online MAKK donosi najzanimljivije poglede na stanje kulturne i kreativne industrije

Online MAKK donosi najzanimljivije poglede na stanje kulturne i kreativne industrije
Varaždinski.hr

Osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK ove godine moći ćete pratiti od ponedjeljka 23. do petka 27. studenoga, na velikim i malim online i televizijskim ekranima.

Pogledajte video najavu MAKK-a OVDJE.

Svjesni važnosti točnih informacija, zajedničke rasprave i poticanja kreativnosti, kao organizatori konferencije i u ovim smo izvanrednim uvjetima pripremili bogat program s vrlo zanimljivim temama i gostima: poznatim svjetskim i regionalnim zvijezdama i mladim glasovima hrvatske scene.

U ponedjeljak 23.11., legendarni autor, glazbenik i osnivač ABBA-e Björn Ulvaeus otvara konferenciju, uz osvrt na aktualni trenutak kreativne zajednice. I on, kao predsjednik krovne svjetske udruge društava autora i skladatelja CISAC, i gosti panel diskusije „Jesmo li preživjeli 2020. i kako ćemo 2021.?“ iznijet će svoja razmišljanja na tu temu. Ne propustite dinamičnu raspravu u kojoj sudjeluju ministrica kulture i medija Nina Obuljen KoržinekMartina FiljakMirela Priselac RemiJasenko Houra i predsjednik HDS-a, Mladen Tarbuk, uz live nastup Matije Cveka.

U utorak nas očekuju zvjezdani razgovori s autoricom i pjevačicom Skye Edwards iz britanskog benda Morcheeba te Branom Jakubovićem, glavnim autorom senzacionalno uspješnog Dubioze Kolektiva, uz live nastup Irene Žilić.

Srijeda je rezervirana za digitalne trendove i izazove: uz panel „Streamovit put do uspjeha“ pogledajte nastup sve zapaženijeg trap-hitmakera Z++.

U četvrtak je gost dana neumorni bacač iskri i kreativnog plamena Damir Urban, a prigoda je to i pogledati nastup sve uspješnije mlade autorice Nike Turković, još jedne ljubimice publike digitalnih glazbenih servisa.

U petak će pak o glazbi „preko granica država i stoljeća“ razgovarati iskusni, a i dalje iznimno uspješni „maheri“ Husein Hasanefendić HusMomčilo Bajagić Bajaga i Dino Merlin, uz live nastup synth pop senzacije Pocket Palma.

Online MAKK u 5 dana donosi najzanimljivije poglede na stanje kulturne i kreativne industrije te izazove koje donosi „novo normalno“. Trebaju li glazbenici tražiti novi posao? Koliko im – i do kada - mogu pomoći državne institucije i njihove udruge? Zaboravlja li publika kakav je osjećaj koncerta uživo i koliko će joj trebati da se vrati, jednom kad to bude moguće?


Doznajte što o tome misli impresivna ekipa gostiju MAKK-a, bez prethodne prijave i potpuno besplatno putem YouTube kanala HDS ZAMP-a svakog dana od ponedjeljka 23. do petka 27. studenoga točno od 11 sati.
Streaming konferencije pratite i na Facebook stranicama MAKK-a i Hrvatskog društva skladatelja.
Konferenciju će također biti moguće gledati i putem kanala naših medijskih partnera, a to su Večernji TV te Facebook stranica CMC televizije.
Posebno najavljujemo da je MAKK, po prvi put, ove godine moguće pratiti i na HTV3 u terminima: ponedjeljak i utorak od 19.000 sati; srijeda, četvrtak i petak od 18:50.
Svi su online uz 8. MAKK – budite i vi s nama!

Sve aktualnosti i raspored 8. online MAKK-a pronađite na www.makk.hr

Reci što misliš!