Zabava

iznenadite se

Deset filmova sa sjajnim preokretom

Deset filmova sa sjajnim preokretom
Ivica Perinović

Čak i ako ste neke od njih već gledali, ove se klasike uvijek isplati ponoviti.

Dolaskom hladnijih dana nema ništa ljepše nego se zavaliti pod toplu dekicu i opaliti filmski maraton. 

Ako vam nedostaje ideja za film, ništa zato, ekipa s BuzzFeeda složila je listu filmova koji su ih iznenadili nevjerojatnim preokretima, često i u zadnjem trenutku. 

Čak i ako ste neke od njih već gledali, ove se klasike uvijek isplati ponoviti. 

The Usual Suspects/Privedite osumnjičene

Kad policija nakon pljačke privede petoricu kriminalaca, oni počnu planirati novu operaciju. U početku sve krene dobro za njih, ali onda se pojavi problem sa slavnim kriminalcem Keyserom Sözeom. Tijekom cijelog filma pitamo se tko je on, a otkriće na samom kraju moglo bi vas iznenaditi. 

Planet of the Apes/Planet majmuna

Astronauti greškom završe na planetu na kojem dominiraju majmuni, a ljude se tretira kao životinje. Ako vam ovo zvuči grozno, pričekajte kraj filma kad ih dočeka poražavajuće otkriće.

Crazy, Stupid, Love/Ta luda ljubav

Kad sredovječnog muškarca žena ostavi, njegov se život dramatično mijenja. Svoju muškost pokušava vratiti uz pomoć svog novog prijatelja Jacoba koji ga uči prići ženama. Sve je dobro dok ne sazna s kim Jacob trenutno izlazi...

The Sixth Sense/Šesto čulo

Jedan od najjačih preokreta u povijesti filma očekuje nas na kraju ovog trilera. Mali dječak koji vidi mrtve ljude i Bruce Willis koji mu pokušava pomoći držat će vašu pažnju do samog kraja, a ako ga još niste gledali, na kraju ćete se jako iznenaditi. 

Get Out/Bježi

Mladi Afroamerikanac sa svojom djevojkom bjelkinjom dolazi u posjet njenim roditeljima. U početku je sve u redu, no uskoro se počnu događati čudne stvari, a saznanje koje ga na kraju čeka, neće mu biti lako prihvatiti. 

Atonement/Okajanje

Sve počne kad 13-godišnja Briony krivo shvati scenu kojoj je prisustvovala, a ono što će učiniti nakon toga, promijenit će tijek života više ljudi. 

The Game/Igra

Uspješni bankar živi poprilično jednoličnim životom sve dok mu brat za rođendan ne pokloni sudjelovanje u misterioznoj igri. On nevoljko pristaje ne znajući što ga očekuje, a kad mu igra počne preuzimati život, kasno je za odustajanje. 

Saw/Slagalica strave

Film počinje kad se dva lika probude u sobi iz noćne more, svaki lancem vezan za suprotni zid, a između njih leži mrtvac. Nakon toga stvari kreću samo na gore, a na kraju se dogodi nešto što stvarno nitko ne bi očekivao. 

Oldboy

Nakon što ga nepoznata osoba otme i zatoči u sobu u kojoj provodi narednih 15 godina, glavni lik uspijeva izaći. Istragom otkriva da je žrtva osvete, no ako mislite da je nakon 15 godina zatočeništva njegova patnja okončana, gadno se varate. Otkriće koje ga čeka na kraju priče bit će gore od svega što je proživio. 

Others/Uljezi

Grace (Nicole Kidman) se s dvoje djece doseljava u veliku izoliranu kuću na otoku. Budući da su joj djeca izrazito osjetljiva na svjetlost, sva vrata u kući neprestano moraju biti zatvorena. Grace uskoro shvaća da ona i njeni klinci nisu sami u kući, ali kad sazna tko su uljezi, poželjet će da nikad nije.


Reci što misliš!