Zabava

#funfacts

Lude činjenice koje su vam manje poznate: Ljenjivci ne puštaju vjetrove, koale imaju dvije vagine

Lude činjenice koje su vam manje poznate: Ljenjivci ne puštaju vjetrove, koale imaju dvije vagine
www.pixabay.com

Američka aktivistkinja Brittany Packnett Cunningham autorica je tweeta koji se proširio cijelim svijetom. Na pitanje "Koja je najnasumičnija činjenica koju znate?", dobila je na stotine odgovora koji su, malo je reći, genijalni. Prenijet ćemo one najbolje:

"Ženske koale imaju dvije vagine".

"Koale zapravo i nisu toliko pametne - ako im stavite drvo eukaliptusa na tanjur, prije će umrijeti od gladi nego prepoznati da je to njihova hrana".

"Upravo smo saznali kako se koale glasaju i nismo ovo očekivali".

"Bliži smo dobu T-rexa, nego što je T-rex živio dobu stegosaura".

"Ukoliko ikada trebate izabrati nasumične brojeve, neka to uradi računalo umjesto vas. Statistički gledano, ljudi su jako loši u biranju brojeva bez "reda", pa će se isti lako otkriti".

"Otkucaji srca carskog pingvina ubrzaju na 250 otkucaja u minuti neposredno prije zarona i padaju na 6 otkucaja u minuti dok rone i do 300 metara dubine tijekom 20 minuta. Ali imaju sličan puls u mirovanju kao i ljudi. (Ljudi rone samo 130 metara)".

"Psi obavljaju "veliku nuždu" u skladu sa Zemljinim magnetskim poljem; psi koriste zemaljska magnetska polja kako bi uskladili kretanje crijeva i mjehura - i radije se rasterećuju duž osi sjever-jug".

"Ljenjivci ne puštaju vjetrove". 


Reci što misliš!