Zabava

najavljujemo

Black Pumas na Tvrđavi sv. Mihovila u ljeto 2021.

Black Pumas na Tvrđavi sv. Mihovila u ljeto 2021.

Black Pumas 2021. stižu na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila! Koncert dvojca nominiranog za ovogodišnju nagradu Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača zakazan je za 27. srpnja, jeste li spremni?

Bend iz Austina, za kojeg kritika predviđa veliku budućnost, osnovan je  2018. godine, kada je već na prvom susretu, zaiskrilo između Erica Burtona i Adriana Quesade. Kako sami kažu, za strelovit uspjeh Black Pumas zaslužna je njihova, gotovo mistična, glazbena povezanost.

Sve je počelo kada je iskusan gitarist, producent i dobitnik već jednog Grammyja - Adrian Quesada (Grupo Fantasma, Brownout) krenuo u potragu za pjevačem koji se trebao uklopiti u novo glazbeno poglavlje, na čijim je instumentalima Quesada samostalno radio. Nakon bezuspješnog traganja za glasom posebne emocije, Quesada je preko zajedničkog prijatelja došao do Erica Burtona, pjevača koji je glazbeno iskustvo stekao u gospel i kazališnim nastupima u Santa Monici i kao ulični glazbenik.

Adrian i Eric su već tijekom svog prvog susreta u studiju, u samo jednom danu, snimili prve singlove - Black Moon Rising i Fire, a nedugo zatim formirali su Black Pumas koji su u Austinu stekli ogromnu popularnost što je dokazala i nagrada za najbolji bend na prestižnom Austin Music Awards-u koju su dobili 2019. godine. Burton je ubrzo predstavio nekoliko vlastitih pjesama koje su dodatno obogatile bend različitim glazbenim utjecajima, a jedna od njih je i Colors koju je Eric napisao jednog sunčanog popodneva, na krovu ujčeve kuće.
Pjesma je postala viralni hit s preko 34 milijuna pregleda s kojim su se Black Pumas početkom ove godine, kao nominirani za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača, predstavili na popularnim svjetskim TV emisijama, od Ellen pa do emisije Jimmyja Fallona.

„Wu Tang Clan je susreo Jamesa Browna“ – slikovit je osvrt na zanimljiv spoj glazbenih utjecaja u bendu za koji se, nakon izlaska debi albuma koji nosi ime benda pod ATO Labelom (inače matičnom kućom Alabama Shakesa, Lee Ann Womack ili King Gizzard & The Lizard Wizard), počela otimati glazbena scena.

Organizator koncerta, Tvrđava kulture Šibenik, nastup američke soul senzacije imala je u pripremi za ovogodišnju ljetnu sezonu, no epidemiološka situacija uzrokovala je odgodu na sljedeću godinu. Tako se Black Pumas pridružuju već najavljenim koncertima Marca Almonda, Asafa Avidana i Jacka Savorettija.

ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS

U prepunom i pažljivo složenom rasporedu europske turneje ovog dvojca - na kojoj se nalaze mahom glavni gradovi europskih država - našla se i šibenska Tvrđava sv. Mihovila! 

Ulaznice za koncert dostupne su od danas, 14. rujna u 12 sati, online u sustavu Eventim ekskluzivno za korisnike Mastercard® i Maestro® kartica. Dvodnevna pretprodaja omogućuje i popust od 15% na ograničen kontigent ulaznica za najbrže korisnike.
           
Ulaznice će u regularnoj prodaji biti dostupne od srijede, 16. rujna u podne, online u sustavima Eventim i Croatia Tickets te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture: na ulazu Tvrđave sv. Mihovila i u City Pointu gdje članovi Kluba prijatelja mogu ostvariti 10% popusta (individualna članska iskaznica na jednu ulaznicu, a obiteljske članske iskaznice na 2 ulaznice). Cijena ulaznice je 260 kuna.


Reci što misliš!