Zabava

video

Poslušajte novu pjesmu klape Puntamika - Dva kamena

Poslušajte novu pjesmu klape Puntamika - Dva kamena

Croatia Records radosno predstavlja novi singl Klape Puntamika, Dva kamena, autora glazbe Denisa Maričića Dende, koji supotpisuje i stihove zajedno s Lovrom Boticom.

Pjesma je snimljena u Studiju Music4life, profesora Tomislava Pehara, koji je posložio i aranžman za pjesmu, dok je vokalni aranžman djelo umjetničkog voditelja klapeJure Perice, koji je  osmislio i radnju spota. Miks i mastering potpisuje Saša Miočić. Video su snimili Eugen i Toni Kogoj iz zadarskog Studija G.

Klapa Puntamika najljepše zahvaljuje Javnoj ustanovi Nacionalni park Paklenica, ravnateljici Nataliji Andačić, te voditeljici Službe za promidžbene aktivnosti Dragici Jović, na velikoj pomoći pri snimanju spota u Nacionalnom Parku Paklenica. Naročito zahvaljuju gospodinu Silviju Katiću, čuvaru prirode u NP Paklenica na svekolikoj pomoći. Također, veliku zahvalnost klapa duguje načelniku Općine Starigrad, gospodinu Krsti Ramiću, te gospođi Mirjani Milić Bošnjak iz zadarske Cvjećarnice Flora, koja je uresila prelijepu Vilu Velebita, a koju na najljepši način utjelovljuje predivna mlada dama iz  Starigrada, magistra geologije i zaštite okoliša Kristina Krapić.

Priča u pjesmi i spotu govori o vječitoj čovjekovoj težnji povratku iskonu, kao što i sama pjesma kaže; tragovima izgubljenih mora, lutajući starim stazama... Ploveći kroz sjećanja, vodeći lik spota mislima se vrati na tople priča iz djetinjstva, koje su mu u dugim zimskim noćima pričale majka i baka.

Najednom, u mislima mu se stvore dobri likovi iz "Planina" Petra Zoranića te "Priča iz davnine" Ivane Brlić- Mažuranić.

Vila Velebita (Kristina Krapić) čuvarica našeg roda, ukazala mu se skupa sa tri pastira, nestašna, a dobra mladića i mudrim starim mlinarom, a koje glume članovi Klape Puntamika.

Koračajući izmaglicom sjećanja, tražio je pogledom Vilu Velebita, prelijepu, u bijelo odjevenu vilu, sa zimzelenim vijencem na glavi, onako veselu i razigranu, sjećajući se majke i njenih riječi kako treba čuvati ovaj naš sveti kamen, koji nam je dragi Bog podario.

Vidjevši svijeta, a vrativši se domu svome, gdje je otac uklesao znamen, našega junaka iz misli prene vesela družina s pjesmom koju skupa zapjevaše: "Zapamti da se vole ta dva živa kamena", orilo se Velebitom.

Zato, kad budete prolazili kanjonom Paklenice ili proplancima ispod Velikog Rujna, Velikog i Malog Vaganca, Crnog vrha ili Svetog Brda, ako pozorno gledate, možda i vi načas među gustim krošnjama, sivim stijenama ili uz brzace potoka ugledate prelijepu zaštitnicu našeg Velebita i njene vjerne čuvare.

Pogledajte, ona je s nama, od iskona do današnjih dana, naša vila... Vila Velebita!

 

Glazba: Denis Maričić Dendo 

Stihovi: Denis Maričić Dendo i Lovre Botica

Aranžman: Tomislav Pehar

Snimano u studiju Tomislava Pehara- Music 4 life, Zadar 

Gitare: Miro Lesić

Vokalni aranžman: Jure Perica 

Video: Stugio G, Eugen i Toni Kogoj, Zadar 

Miks i mastering: Saša Miočić

Vila Velebita: Kristina Krapić 

Izdavač: Croatia Records, 2020.

Snimanje spota potpomogli su: Nacionalni park Paklenica, Općina Starigrad- Paklenica, Cvjećarnica Flora Zadar.

Lokacije spota: Nacionalni Park Paklenica, prijevoj ispod Velikog Rujna, Velikog i Malog Vaganca, Crnoga Vrha i Svetog Brda, vidikovac Dokoze- Šušanj, starohrvatska crkva Sv. Petra u Starigradu.

Spot pogledajte OVDJE.

 


Reci što misliš!