Zabava

razlaz

Harry i Meghan izgubili oznaku "Sussex Royal"

Harry i Meghan izgubili oznaku
www.profimedia.hr

Princ Harry i njegova supruga Meghan od proljeća se više neće moći koristiti oznakom "Sussex Royal", rekla je u petak glasnogovornica para koji krajem ožujka službeno počinje novi život neovisan o britanskoj kraljevskoj obitelji.

"S obzirom na posebne propise britanske vlade o korištenju riječi 'Royal', dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proljeće, neće zvati Fond Sussex Royal", rekla je glasnogovornica.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće se koristiti oznakom 'Sussex Royal' ni na kojem području nakon proljeća 2020.", dodala je.

Odluka princa i njegove supruge da se osamostale znači da se odriču naslova kraljevske visosti, objavila je Buckinghamska palača. No odluka o tome hoće li se nastaviti koristiti oznakom "Sussex Royal" još nije konačna.

Harry i Meghan su se sve dosad koristili tom oznakom na svom računu na Instagramu koji ima 11,2 milijuna pratitelja i na svojoj službenoj mrežnoj stranici a stavili su je i na desetke proizvoda.

Par koji je prošlog mjeseca uzdrmao britansku monarhiju obznanivši svoju odluku, od 1. travnja više neće imati ured u Buckinghamskoj palači, gdje boravi kraljica Elizabeta II. a zastupat će ih njihova britanska humanitarna organizacija.

Tridesetpetogodišnji princ, šesti u nasljednom nizu za kraljevsku krunu i njegova supruga, bivša 38-godišnja američka glumica, uselili su početkom godine u luksuznu vilu u predgrađu Victorije, na zapadnoj obali Kanade, sa sinom Archiejem, rođenim u svibnju 2019.

Harry i Meghan su se oznakom "Sussex Royal" prvi put koristili kada su se distancirali od princa Williama i njegove supruge Kate. Dvojica braće su se zadnjih mjeseci udaljila a Harry je u listopadu izjavio da su im se "putovi razišli".


Reci što misliš!