Zabava

nedjelja, 23. veljače

Jeremiah’s nastupa u studiju Bajsić HRT-a uz prijenos uživo

Jeremiah’s nastupa u studiju Bajsić HRT-a uz prijenos uživo
Anita Krtalić/Fotosekcija KSET

Nakon punih šest godina, blues se vraća u Bajsić! Hrvatske blues snage, Spona i HR1 organiziraju koncert grupa Jeremiah’s, Sunnysiders i Two Blue, koji će se u sklopu emisije “Uživo s…” održati u studiju Bajsić HRT-a, u nedjelju, 23. veljače s početkom u 20 sati.

Ulaz je besplatan, no zbog ograničenog kapaciteta, mjesta je potrebno rezervirati mailom na info@spona.com.hr najkasnije do petka, 21. veljače u 12 sati. Također, zbog radijskog prijenosa koncerta uživo, u Bajsić je obavezno doći barem 15 minuta prije početka, dakle do 19:45.

U iznimnim akustičkim uvjetima HRT studija pred probranom publikom će nastupiti tri pobjednika Croatian Blues Challengea; Two Blue (pobjednici 9th CBC u Solo/Duo kategoriji, 2017. godine), Sunnysiders (pobjednici 2nd CBC-a u Solo/Duo kategoriji, 2010. godine te polufinalisti International Blues Challengea u Memphisu) i Jeremiah’s (pobjednici 9th CBC-a u Band kategoriji, 2017. godine). Također, kompozicije svih navedenih sastava su svoje mjesto pronašle na nedavno objavljenom dvostrukom CD albumu “Croatian Blues Challenge 2009 – 2018 – Winners & Travellers”.

Sunnysidersi iza sebe imaju brojne singlove i tri objavljena studijska albuma. Aktualan album “Click Play” doživio je odlične kritike kako u Hrvatskoj tako i šire. Ušao je na nekoliko europskih i američkih top lista najboljih novih blues albuma, a istoimeni singl bio je na top ljestvicama blues radija diljem Europe (Italija, Francuska, Belgija, Poljska, Velika Britanija…). Iznimno cijenjeni američki blues magazin Blues Blast je napisao odličnu recenziju albuma preko cijele stranice. Sunnysidersi su pobijedili na drugom CBC-u, nastupali na European Blues Challengeu, a ušli su i u polufinale International Blues Challengea, što je do danas jedan od najvećih uspjeha domaćih bluesera u Memphisu.

Iako su članovi Jeremiah’s-a iznimno mladi, bend iz Svetog Filipa i Jakova te Zadra je postigao nekoliko zapaženih uspjeha. Pobjednici su CBC-a u Band kategoriji 2017. godine, dobitnici su prestižne “Mega Muzika Award” nagrade za najbolji mladi bend (2017.), osvojili su najpoznatiji domaći demo festival HGF (2018.), predstavljali su hrvatski blues na International Blues Challenge u Memphisu, a ovog travnja nastupaju na European Blues Challengeu u Amsterdamu.

Two Blue je zagrebačko/zaprešićki blues duo, kojeg čine Marija Gašparić (vokal) i Nenad Mađerić (Kljus) na gitari, inače članovi sastava B# Band. Svojim nastupom su oduševili publiku i stručni žiri te zaslužili prestižnu titulu pobjednika “9th Croatian Blues Challengea” u Solo/duo kategoriji 2017. godine. Također, nastupili su na 34th International Blues Challengeu u Memphisu, 2018. godine.


Reci što misliš!