Zabava

postavljene barikade

Električni skuteri nisu dobrodošli na Oktoberfest

Električni skuteri nisu dobrodošli na Oktoberfest

Korištenje električnih skutera biti će ograničeno na Oktoberfestu, najpoznatijem svjetskom festivalu piva koji se svake godine održava u bavarskoj prijestolnici Muenchenu, zbog zabrinutosti da bi njihovi vozači mogli piti na toj pučkoj fešti, a nakon toga voziti.

Velike barikade postavljene oko mjesta održavanja Oktoberfesta zbog automobila također će se odnositi na električne skutere, priopćile su vlasti u utorak.

Osim toga, od 17 sati neće se moći unajmiti električni skuter na širem području, a bit će ograničene i lokacije na kojima će se moći parkirati.

"Mnogi smatraju električne skutere igračkama i, nažalost, previše često se događa da ih voze u pijanom stanju. Oni koji to rade ugrožavaju sebe i druge, a mogli bi ugroziti i svoju vozačku dozvolu", upozorio je lokalni dužnosnik Thomas Boehle, budući da se isto ograničenje razine alkohola u krvi odnosi i na automobile i na električne skutere.

Takvi skuteri mogu brzo postati opasnost, dodao je.

"Kako bi to izbjegli i da nikoga ne dovedemo u napast, mi - gradska uprava, policija i tvrtke koje ih iznajmljuju - želimo držati e-skutere dallje od Oktoberfesta", rekao je Boehle.

Oktoberfest se otvara 21. rujna i trajat će do 6. listopada.


Reci što misliš!