Zabava

s početkom u 20:30

Klapa Leut večeras nastupa na Narodnom trgu

Klapa Leut večeras nastupa na Narodnom trgu

Večeras, 9. rujna, s početkom u 20:30 na Narodnom trgu nas očekuje nastup klape Leut, najavljuje TZ grada Zadra.

Klapa LEUT osnovana je 1983 g. kao vokalno-instrumentalna skupina (vokalna izvedba skladbi uz pratnju tradicionalnih instrumenata: mandolina i gitare, te po potrebi harmonika). Klapa s radom započinje 1989 g. kao kvintet, da bi nastavila ka sekstet, što je i trenutna postava.

Odmah po osnivanju, Klapa stvara vlastiti, prepoznatljivi, audio-vizualni identitet (snimanje vlastitih pjesama, video spotovi, unikatne odore), a usporedno s tim, ostvaruje brojne komercijalne i promotivne nastupe u koncertnim dvoranama, hotelima, restoranima, prigodnim ljetnim feštama…

Program Klape sastavljen je od tradicionalnih narodnih i novoskladanih dalmatinskih pjesama, pjesama skladanim na tradicijama dalmatinskog melosa, vlastitih skladbi i internacionalnih skladbi – po potrebi. Način izvođenja programa je u neposrednom kontaktu s gostima ili preko ozvučenja.

Klapa se, osim u domovini (Festivali, zabavni programi, Radio i TV emisije, tisak), svojim glazbenim programima predstavila i brojnim poklonicima dalmatinskog melosa diljem Europe, putem raznih priredbi, kao što su:„Dani dalmatinske kuhinje i pisme“, Turistički sajmovi, Koncerti, Radio i TV emisije, tisak….i za trajno, putem audio i video izdanja.

Do danas, Klapa LEUT je izdala 8 autorskih i 5 kompilacijska albuma, te snimila 10 video spotova.


Reci što misliš!