Zabava

#intervju

Tko je zadarska profesorica informatike koja je oduševila žiri showa 'Zvijezde – ljetni hit'?

Anita Nikić profesorica je informatike koja je u showu 'Zvijezde – ljetni hit' otpjevala pjesmu 'Svileni' te, iako nije bila u ritmu, svojim nastupom oduševila žiri.

"Dakle, ovo je dosad definitivno najspecifičniji nastup!'', ostao je bez riječi Tonči, a uz njega Aniti se podignuo i ostatak žirija. ''Konstantno ste bili u krivu i konstantno ste furali svoj film!'', najsimpatičniji nastup u svih pet emisija.

"Oduvijek sam voljela pjevati, uglavnom prvo crkveni zborovi, kasnije akademski zbor, ženska klapa, mješoviti zbor Condura Croatica u kojem sam bila aktivna do rujna 2018.“, kaže profesorica informatike koja se, nakon što je dobila djecu, posvetila svojoj profesorskoj karijeri, ali zbog toga ne žali.

Ne žali za prošlošću jer smatra da od žaljenja nema ništa dobro. Smatra da emocionalni stres povezan sa žaljenjem narušava zdravlje.

"Ne razmišljam na taj način, jednostavno je životna situacija bila takva. Sad sam na polovici životnog puta i mislim da još ima tu dovoljno prostora i vremena“, rekla je Anita te se prisjetila mlađih dana. 

"Dok sam studirala, moja prijateljica Ana Jasprica Duper i ja uvijek smo pjevale u terci Kalelargom i znale smo reći kako ćemo na Zadarfest, koji se brzo potom i ugasio,a i Ana  se vratila u Dubrovnik. U 40. godini stvari su se u trenutku preokrenule, napisala sam duhovnu pjesmu 'Hvala ti'  i to je bio moj početak. Sitnim koracima, ali malo po malo naprijed. Moj život je dosta drugačiji od ostalih kandidata, posao u školi i uz školu, dvoje djece, a roditelji i sva rodbina  jako daleko", otkriva.

Naravno, suprug i djeca bili su joj velika potpora. 

"Moj suprug je bio dosta odsutan poslom, ali uvijek je bio velika podrška, žao mu je što me pojela trema jer smatra da sam sigurno zaslužila ući među deset kandidata. Djeca su ponosna na mamu, sinu je žao što nisam i prije počela samostalno pjevati, iako je on moj veliki kritičar, a malenoj je mama uvijek super", kaže.

Otkriva i kako su klinci reagirali kad su je vidjeli na televiziji. 

"Gledajući nastup, sin je bio zadovoljan i ponosan iako zna da mama može bolje, a kći je vikala: Mama, baš si super plesala."

Oduševljenje nastupom izazvala je i u ponedjeljak u školskoj zbornici te u razredima u kojima predaje. 

"Iskreno, odlazeći u školu nisam ni sanjala da će moj nastup izazvati toliko oduševljenja i pozitivne reakcije kod učenika. Pošto predajem svim razredima, doslovno su se svi učenici sjatili oko mene, ljubili me, grlili, pružali ruke, davali čestitke. Ono što me šokiralo i iznenadilo bila je činjenica da su me na satu učenici molili autogram, neprestano pjevušili pjesmu, tražili od mene da pjevam. Jednostavno, nezaboravan dan", kaže profesorica.

Anita je profesorica informatike u Poličniku i Pridragi, vrlo je uspješna mentorica, što pokazuju rezultati njezinih učenika na natjecanjima iz informatike i robotike.


Reci što misliš!