'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Natjecatelji ‘gube nevinost’ u pripremi žitarica

U novom nastavku showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' natjecatelje su na radnim jedinicama dočekale glavne namirnice s kojima se rijetko koji par dosad susreo

“A joj! Što je ovo ispod zvona? Neka žitarica jest, ali
ne znam koja je točno… Gledam tu zdjelu i mislim si, gle, hrana
za ptice. To me doslovno podsjetilo na nešto s čime sam hranio
papige”,
kazao je Anto koji nije prepoznao
proso.

“Pripremate li proso i kod kuće? Ne?! Dobro…
Dakle, danas gubite nevinost s prosom!”
, našalio se
chef Mate Janković kada je u obilasku shvatio
da Anto i Antonio danas prvi put u životu kuhaju s ovom
visokovrijednom žitaricom. Niti ostali natjecatelji nisu
prepoznali amarant, bulgur i kvinoju na
svojim radnim jedinicama i bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će
se snaći u pripremi jela u kojem žitarica vodi glavnu riječ.

Prvi izazov u novoj tjednoj temi, kuhanju unutar budžeta, je
skuhati jelo za najviše 60 kuna. Natjecatelji će tako svoje
žitarice spajati s piletinom, svinjetinom, telećom jetrom i
srdelama, no žiri će ih nekoliko puta upozoravati na mogući ishod
da ključna namirnica padne u drugi plan zbog mesa.

Tko je pozorno slušao savjete žirija, a tko je do kraja
kuhanja “gurao po svom”, doznat ćemo večeras u 21 sat kada se na
RTL-u prikazuje nova epizoda gastro showa ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj!’

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest