Prava fešta od pisme i roštilja

Dalmatinci dobili čak dva finalista Zlatnog ćevapa

Da su Dalmatinci pravi kulinarski majstori potvrdilo je jučer održano 4. izlučno natjecanje ovogodišnjeg Zlatnog ćevapa na kojem su se u finale plasirale čak dvije ekipe!

Naime, prema propozicijama natječaja svaku domaću regiju na završnom gastro okršaju u Zagrebu 28. lipnja treba predstavljati jedan tim, no pokazalo se da su Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Brkovi Mladena Šarea vrhunski majstori roštiljanja, a ne samo gradela kao što bi većina pomislila. Oba tima osvojila su isti broj bodova pa je tročlani žiri u sastavu chef Dario Lide, državni kuharski prvak Tomislav Karamarko i chef Marko Lučić jednoglasnom odlukom obje ekipe pustio u finale, uzevši u obzir da su briljirale u svih 5 kategorija (ćevapčići, ražnjići, pljeskavica, vratina i junetina).

Voditeljica Karmela Vukov-Colić od pobjednika je saznala da se radi o iskusnim natjecateljima, budući da se Mladen Šare po četvrti puta pokušava domoći ove jedinstvene gastro nagrade, dok je Danijel Rimanić pobjednik treće sezone Big brothera.

Zlatni je ćevap, inače, u svom prvom izdanju 2010. završio u rukama zadarskih Maraski, a kako će Dalmatinci ove godine imati dva predstavnika u finalu 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec imaju velike šanse slaviti i ovaj puta.

Na zadarskoj je rivi stoga bilo posebno živo u subotu uz svirku Samoborskih fakina, a potraga za najboljim roštilj majstorima Lijepe naše nastavlja se 24. svibnja u Kastvu nakon kojeg odlazi u Osijek (30.5.), Knin (13.6.) i Orahovicu (21.6.).

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyija, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje i Konzuma.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest