
Danas su na Narodnom trgu učenici trećeg razreda, smjer tehničar nuticionist iz zadarske Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića zajedno s profesorima tradicionalno obilježili Svjetski dan jabuka.
Predstavili svoje proizvode od jabuka: sušene jabuke – čips od jabuka, muffine s jabukama, energetske pločice s jabukama, štrudle od jabuka i sirove jabuke.
Ovom akcijom učenici su potaknuli građane da povečaju zastupljenost jabuke u svojoj svakodnevnoj prehrani zbog njezine iznimne nutritivne vrijednosti i blagotvornog utjecaja na zdravlje čovjeka. Uz nutricioniste na štandu su se predstavili i cvječari koji su napravili cvjetne aranžmane sa temom jabuke.
Uz učenike na štandu su davale okvirne smjernice za prehranu i profesorice prehrambene grupe predmeta. Cilj učenika, smjera tehničar nutricionist je poticati svjesnost građana o važnosti unosa jabuke i njene zastupljenosti u svakodnevnoj prehrani.



