Razočaravajuće ocjene
321-kuhaj: Žiri (ne)začinjavanje kažnjavao niskim ocjenama
U ponedjeljak uvečer svi su natjecatelji pogriješili kod začinjavanja svojih jela – ili im fali onih najosnovnijih začina kao što su sol i papar ili su pretjerali
Najslabije ocjene dobile su Ozana i Katarina jer su se zaigrale narančom u svojem umaku, koji je žiriju bio toliko „težak“ da su imali osjećaj kao „da jedu desert“. Natali i Hrvoje imali su odličnu ideju o trobojnoj domaćoj tjestenini, no ispala im je predebela, a umak „grizast i suviše slan“. Da su svojem jelu dodali prstohvat muškatnog oraščića, Ana i Tin bi dobili više od ukupno 18 bodova, dok je žiri Martinu i Kristijanu zamjerio što su zaboravili na važan sastojak daleko poznatog pfefer-odreska, a to je zeleni papar u salamuri.
Sara i Anna su poslušale Tomislava Špičeka kada je im govorio da u svoju govedinu stroganoff obavezno moraju staviti i kisele krastavce. S obzirom da ih nisu imale, djevojke su promijenile naziv svog jela u junetina u umaku s povrćem. Iako im je ideja bila lukava, Anna i Sara su napravile veliku greška s viškom soli i češnjakom u umaku…
Da nije sve tako crno pokazale su i pohvale žirija – Željanu se još jednom udijelio komentar za najbolji recept za domaću tjesteninu bez jaja, Alexandra i Kristijan pred žiri su donijeli jednostavno, a opet vrlo efektno jelo jer su se igrali bojama kod rezanaca, dok su Sanja i Željko pobrali najbolje ocjene i komentare dana. I unatoč trima osmicama njihovim punjenim sarmicama od kelja i salati sa špikom nedostajalo je začina! Naravno, Špiček je na slikovit način pokušao objasniti Željku zašto su mu listovi kelja postali crni nakon pečenja u pećnici:
"Razumijete li se vi Željko u građevinu? Izolacija vam ne štima… Trebali ste staviti malo bešamela s kistom po sarmicama jer su vam listovi kelja potamnili. Odozdo je sarmica zelena, a odozgo počinje crniti", kazao je Špiček.
S obzirom da su natjecatelji novi tjedan započeli s nula bodova, u utorak se stanje na ljestvici poretka sve može promijeniti. Hoće li se Ozana i Katarina dignuti iz pepela kao Feniksi, doznajte već sutra u 21:10 na RTL-u!
Vezane vijesti
-
Davorka i Vjeko nemaju pravo na pomoć dežurnog kuhara, pa će im Špiček uskočiti sa savjetima!
-
Epizoda showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!,' prikazana u ponedjeljak navečer, najbolje je dočarala koliko se ukusi članova žirija - razlikuju! Ono što je Pažaninu „fenomenalno“, Špičeku je bilo „li-la“. I obratno!
-
Josip i Miroslav dugo će pamtiti scenu koju su doživjeli u ponedjeljak navečer, dok će Loreti i Ivani tri jedinice ostati u gorkom sjećanju.
-
Među silnim šesticama i peticama, na kuhačama članova žirija showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' našlo se i nekoliko osmica.
Izdvojeno
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
-
Nema sumnje da je retinol jedan od najučinkovitijih sredstava za borbu protiv bora i znakova starenja kože. Taj skup sintetičkih molekula dobivenih iz vitamina A, sveti je gral pomlađujućih sastojaka - pomlađuje, obnavljaja strukturu i kvalitetu kože, zaglađuje bore, smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, ublažava akne…
Reci što misliš!