Zabava

Zvijezde pjevaju

Lamija i Jacques pobjednici showa Zvijezde pjevaju

Lamija i Jacques pobjednici showa Zvijezde pjevaju

Boris Novković zapjevao javno prvi put nakon očeve smrti

Lamija Alečković i Jacques Houdek pobjednici su prve sezone glazbenog showa "Zvijezde pjevaju" koji se proteklih nekoliko mjeseci emitirao na HRT-u. Oni su osvojili najviše glasova publike čiji je odabir večeras ipak bio presudan. Više od 100.000 gledatelja dalo je svoje glasove večerašnjim natjecateljima, a najsretnija gledateljica osvojila je 25.000 kuna, prenosi Vecernji.hr .

"Želim se zahvaliti svima koji su glasali za nas i čestitati Lamiji i Jacquesu", rekli su Maja i Robert, pjevački par koji se plasirao u finale, ali nije dobio dovoljno glasova za pobjedu.

"Sretna sam, ne mogu pokazati emocije, jako sam sretna. Hvala navijačima i svima koji su glasali", rekla je Lamija.

"Hvala svima koji su glasali, koji su odvojili novac za glasanje, ekipa je bila super. Hvala puno, ovo nam puno znači", naglasio je Jacques komentirajući svoju i Lamijinu pobjedu.


Lamija Alečković i Jacques Houdek pobjednici showa Zvijezde pjevaju 

U finalnoj večeri natjecatelji su dobili zadatak otpjevati jednu laganu, jednu bržu i jednu pjesmu po vlastitom izboru. Prvi su nastupili Maja i Robert koji su za laganicu odabrali legenadrni Massimov hit "Stranac u noći". Njihov je nastup zaradio dobre kritike žirija koji im je dodijelio 36 bodova. Ocjenjivački sud bio je složan i u konstataciji da su Maja i Robert iz emisije u emisiju sve bolji.

Lamija i Jacques u finalnu su večer ušli izvedbom "Čarobnog jutra" Nine Badrić za što im je žiri, uz riječi hvale, dodijelo 38 bodova.

Uslijedila je izvedba zadanih brzih pjesama, a Maja i Robert odabrali su "Blue Suede Shoes" Carla Perkinsa, pjesmu koja je najpoznatija ipak postala u izvedbi Elvisa Presleya. Žiri ih je za drugu poredu otpjevanu pjesmu nagradio s 37 bodova. "Black Velvet" Alane Miles zapjevali su Lamija i Jacques, prema mišljenju žirija zvučali su jednostavno savršeno, a osvojili su maksimalnih 40 bodova.

Kao pjesmu po izboru Robert i Maja izveli su "Glavo luda" Zdravka Čolića što je ujedno bila posljednja njihova izvedba u finalnoj večeri showa "Zvijezde pjevaju". I oni su ovoga puta od žirija nagrađeni s maksimalnih 40 bodova. Za završni nastup Lamija i Jacques odabrali su uspješnicu ET-a "Tek je 12 sati", a žiri im je ponovno dodijelio 40 bodova. Ukupan zbroj bodova žirija išao je u korist Lamije i Jacquesa koji su ovojili 118 dok su Maja i Robert imali pet bodova manje. To je Lamiji i Jacquesu, nakon preračuvanja, donijelo dva boda, a Maji i Borisu jedan. Žiri u finalnoj večeri nije imao gotovo nikakvih primjedbi na nastupe natjecatelja jer su njihovi glasovi ovog puta bili u manjini, a o pobjedniku su odlučili gledatelji.

U emisiji je odana počast nedavno preminulom skladatelju Đorđu Novkoviću, a svi dosadašnji natjecatelji showa, uključujući i Borisa Novkovića, zajedno su otpjevali njegovu pjesmu "Don't ever cry", pjesmu kojom nas je grupa Put predstavljala na Eurosongu 1993. Posebnu počast svome ocu odao je Boris Novković koji je, zajedno s Ivom Visković, otpjevao pjesmu "Malo mi je jedan život s tobom" koju u originalu izvodi Mišo Kovač, a napisao ju je upravo Đorđe Novković. Borisu je to bio prvi javni nastup nakon iznenandne smrti njegova oca.

Kao i "Ples sa zvijezdama", koji je kod gledatelja bio izvrsno primljen, i ovaj je show realiziran prema licenci BBC-ja, pa se i natjecanje odvijalo po istom principu: u prvoj emisiji upoznali bi se svi pjevački parovi, a u svakoj sljedećoj opraštali bi se od jednoga para. Tako smo se proteklih tjedana morali oprostiti od Marije Cvitanović i Gorana Karana, Ive Visković i Borisa Novkovića, Stjepana Božića i Ivane Banfić, Luke Bulića i Ivane Husar, Igora Mešina i Jelene Radan te Bojane Gregorić i Petra Graše. Robert Zuber i Maja Blagdan došli su do samog finala no u završnoj su ih večeri ipak pobijedili Lamija i Jacques.


Reci što misliš!