Masterchef
Mate: Ovo je za konja ubiti!
Nakon što je u nedjelju šou napustio Mario, slijedi tjedan 'utješne hrane' koju je Radovan preimenovao u Okuse djetinjstva
Šou i Masterchef vilu je jučer napustio Mario, no muškarci su u kući još uvijek brojčano nadmoćniji. Tema ovog tjedna su Okusi djetinjstva. U ovom tjednu osim hrane pred kandidatima se nalaze i emocije koje trebaju izazvati. Radi se o tzv. 'comfort foodu' čiji bi doslovan prijevod bio 'utješna hrana', ali Radovan kaže da je ljepši prijevod hrana koja podsjeća na djetinjstvo.
Dino je zadovoljan s posljednja dva tjedna u kojima se vidjelo puno napretka. 'Imate malih pogrešaka, ali to je svakodnevnica svakog kuhara', rekao je. Mate je kandidate ohrabrio da nastave kuhati u dobrom tonu. U današnjoj Kutiji iznenađenja su sljedeće namirnice: mljeveni orasi, lisnato tijesto, grožđice, cimet, luk, čvarci, mak, svježi sir, kvasac, jabuka, limun, naranča, rogač, špek, šljive, krušne mrvice i jaja.
Radovan se prisjetio svog djetinjstva i jaja na maslinovom ulju kakva je radio njegov otac i koja nije volio. Danas ih radi isključivo na taj način. 'Ne očekujemo knedle, štrudle, čvarke s lukom', kazao je Dino, dodajući da žiri danas očekuje interpretaciju sjećanja. 'Nemamo ništa protiv tradicionalnih okusa reinterpretiranih na moderan način', zaključio je Mate. Jedan od starijih kandidata u kući također se prisjetio svog djetinjstva: 'To je zbilja bilo davno, ali okusi su još uvijek tu.' Njegova majka je završila školu za domaćice te se, unatoč tome što nisu imali puno hrane, uvijek trudila da djeci ništa ne fali.
Kandidati su za kuhanje na raspolaganju imali dva sata. Marko Matei je radio 'kolač a la Marko' te slano jelo u koje je ukomponirao zagrebački sir, špek i poširano jaje kakvo je Mate pokazivao u prošloj sezoni. 'Foru sam pokupio od njega - hvala mu', rekao je. Andriju su dva sata za kuhanje malo prepala jer je njegovo jelo u osnovi jednostavno, ali ipak se odlučio raditi ga. 'Moja majka će pustiti suzu kad vidi svog sina kako radi jelo koje ga je ona naučila', rekao je Stanko. Ivanu eventualni loši komentari na današnje kuhanje neće srušiti. Radi pitu koju ju je naučila raditi majka. 'Sve slastice koje je radila moja mama nikad nisu stigle prenoćiti u kući niti se ohladiti', rekla je.
Ivonu Kristinu okusi djetinjstva vraćaju u Dubrovnik i SAD, pa je i njezino jelo bilo u tom štihu. 'Nemam iskustva s američkim djetinjstvom, ali mi je dobro. Imam više iskustva s dubrovačkim, ali to mi je još bolje', rekao joj je Radovan. Dino je pohvalio poširano jaje Petre Gerić te dodao da će u ovom tjednu dobiti tri kile ako ovako nastave. Dodao je kako ima osjećaj da će žiri danas tražiti tko je skuhao najbolje, a ne manje loše.
'Mislim da ti se ovo tijesto nije do kraja skuhalo. Ovo je za konja ubiti - bukvalno. Kladim se s tobom da ovo ne možeš sam pojesti', Mate je komentirao jelo Marka Mateija. Časlav se pobrinuo za svoju prezentaciju uzevši čašu koju nitko drugi od kandidata nije imao i koju nije smio uzeti. Radovan je rekao da se tako prezentira u Opatiji na hotelskim terasama. 'Cool! Baš mi se sviđa', oduševio se Mate jelom Petre Plantak. Radovana njezino jelo podsjeća na slanu princes-krafnu. 'Odsad ću uvijek tražiti slane princes-krafne jer su mi bolje od slatkih', zaključio je.
Prije samog proglašenja žiri je pljeskao kandidatima. Radovan je rekao da je ovo najuspješnija Kutija iznenađenja dosad. Dino je proglasio pobjednice: dvije Petre i Ivonu Kristinu. Dodao je da imaju čime biti zadovoljne jer su se istaknule trudom i postignućem. 'Bilo je jako teško izabrati tko je najbolji i najbolji od najboljih', nastavio je Mate. Pobjednica ove Kutije iznenađenja je Ivona Kristina koja se već udomaćila u prvom redu.
'Svi smo kao tukci gledali zašto žiri plješće, pa su počeli i kandidati', rekla je Ines. Petra Gerić kaže da je danas bio odličan dan za sve. Nije se nadala proglašenju jednog od top tri jela, budući da joj je zadnji tjedan bio loš. 'Nakon prošlog tjedna ovo mi je definitivno trebalo', kazala je. Drago joj je što je Ivona Kristina pobijedila spajajući američke i hrvatske korijene.
Vezane vijesti
-
Polovicu showa smo već prošli, a u utrci za pobjedom ostalo je deset najboljih kuhara amatera treće sezone MasterChefa. Zadaci su sve teži, žiri sve zahtjevniji
-
Nakon što su se kandidati predstavili sa svojim autorskim jelima žiri će provjeriti i njihovo kulinarsko predznanje, morat će pokazati svoje poznavanje namirnica
-
-
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige kao domaćini rutinski svladali Borac iz Čačka sa 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
U 12. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Krešinom domu pred oko tisuću i pol najvjernijih navijača stigli do pete pobjede. Uvjerljivo su svladali momčad Borca iz Čačka rezultatom 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina, a u sklopu manifestacije „Niti života“ sinoć je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba "Velebit" renomiranog hrvatskog akademskog slikara Josipa Zankija.
-
Shizofrenija je mentalna bolest od koje obolijeva jedan posto populacije, muškarci najčešće u adolescentskoj dobi, a žene između 23. i 30. godine te je važno na vrijeme prepoznati simptome i započeti terapiju, istaknuto je u srijedu na konferenciji "Shizofrenija 360" u Zagrebu.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.