Zabava

Prava fešta od pisme i roštilja

Dalmatinci dobili čak dva finalista Zlatnog ćevapa

Dalmatinci dobili čak dva finalista Zlatnog ćevapa

Da su Dalmatinci pravi kulinarski majstori potvrdilo je jučer održano 4. izlučno natjecanje ovogodišnjeg Zlatnog ćevapa na kojem su se u finale plasirale čak dvije ekipe!

Naime, prema propozicijama natječaja svaku domaću regiju na završnom gastro okršaju u Zagrebu 28. lipnja treba predstavljati jedan tim, no pokazalo se da su Kampo kaštelo Danijela Rimanića i Brkovi Mladena Šarea vrhunski majstori roštiljanja, a ne samo gradela kao što bi većina pomislila. Oba tima osvojila su isti broj bodova pa je tročlani žiri u sastavu chef Dario Lide, državni kuharski prvak Tomislav Karamarko i chef Marko Lučić jednoglasnom odlukom obje ekipe pustio u finale, uzevši u obzir da su briljirale u svih 5 kategorija (ćevapčići, ražnjići, pljeskavica, vratina i junetina).

Voditeljica Karmela Vukov-Colić od pobjednika je saznala da se radi o iskusnim natjecateljima, budući da se Mladen Šare po četvrti puta pokušava domoći ove jedinstvene gastro nagrade, dok je Danijel Rimanić pobjednik treće sezone Big brothera.

Zlatni je ćevap, inače, u svom prvom izdanju 2010. završio u rukama zadarskih Maraski, a kako će Dalmatinci ove godine imati dva predstavnika u finalu 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec imaju velike šanse slaviti i ovaj puta.

Na zadarskoj je rivi stoga bilo posebno živo u subotu uz svirku Samoborskih fakina, a potraga za najboljim roštilj majstorima Lijepe naše nastavlja se 24. svibnja u Kastvu nakon kojeg odlazi u Osijek (30.5.), Knin (13.6.) i Orahovicu (21.6.).

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyija, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje i Konzuma.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.